Austeritatea Guvernului Ciucă: Peste 500 de posturi noi la stat, după alte 1.000 în septembrie

Austeritatea Guvernului Ciucă: Peste 500 de posturi noi la stat, după alte 1.000 în septembrie

Executivul a înființat, în ședința de miercuri, 555 de noi slujbe la stat, din care 477 în instituții din subordinea Ministerului Agriculturii.

Alte aproape 1.000 de posturi în sistemul bugetar au apărut în septembrie, deşi liderii coaliției susțineau că „este pentru prima dată când statul strânge cureaua” și că au sistat angajările la stat, arată USR, într-un comunicat remis joi Spotmedia.ro.

"Guvernul Ciucă spune că nu are bani să mărească pensiile, dar are bani pentru plata a 555 de noi angajați la stat. S-a lăudat că îngheață angajările la stat, începând cu 1 iulie 2022, dar Cabinetul Ciucă i-a mințit pe români.

ADVERTISING

De atunci, aproape săptămână de săptămână s-au mai creat noi locuri de muncă în sistemul bugetar sau au aprobat scoaterea la concurs a unor posturi vacante. USR a solicitat în nenumărate rânduri ca aceste angajări la stat, pe bandă rulantă, să înceteze", a declarat Denisa Neagu, deputat USR și membru în Comisia pentru industrii și servicii a Camerei.

"Traversăm o perioadă de criză economică și economiștii avertizează că 2023 va fi mai greu și mult mai imprevizibil.

Guvernul chiar trebuie să înceapă reformarea sistemului public și să facă economii, la fel ca toți românii", a subliniat deputatul USR.

ADVERTISING

Unde vor fi create 555 de posturi noi:

  • Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale - 150 posturi;
  • Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură - 249 posturi;
  • Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare - 78 posturi;
  • Agenția Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială – 70 posturi;
  • Inspecția Judiciară – 8 posturi.

Posturile aprobate miercuri se adaugă celor aproape 1.000 de posturi ocupate în instituțiile publice în luna septembrie, arată USR.

Coaliția PSD-PNL-UDMR a dat recent undă verde pentru crearea a 200 de noi posturi la ANPC și a depus un proiect de lege pentru 180 de posturi suplimentare la ANRE. În plus, joi intră în vigoare derogarea de la OUG privind înghețarea angajărilor la stat, prin care Parlamentul poate organiza concursuri sau examene pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇