Grindeanu vrea un Guvern mai suplu și atacă ministerul creat pentru Firea

Grindeanu vrea un Guvern mai suplu și atacă ministerul creat pentru Firea

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, susţine reducerea numărului de ministere în viitorul Guvern Ciolacu, prin includerea Ministerului Turismului în cel al Economiei şi prin comasarea Ministerului Familiei, condus de colega sa de partid Gabriela Firea, într-un minister pentru Familie, Tineret şi Sport.

„Susţin o reducere a numărului de ministere. (…) Nu văd de ce am avea un minister al Antreprenoriatului, Turismului, când poate funcţiona foarte bine aşa cum a funcţionat în Ministerul Economiei. De asemenea, mi se pare foarte mult să existe un minister separat pentru Familie, Tineret, când poate exista Familie, Tineret şi Sport. Îmi voi susţine punctul acesta de vedere zilele următoare la posibilele negocieri”, a declarat Sorin Grindeanu, într-un interviu care va fi difuzat duminică, la Digi24.

ADVERTISING

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului este în acest moment la PNL și este condus de liberalul Daniel Cadariu.

Grindeanu s-a mai pronunțat pentru reducerea numărului de ministere și miercuri, într-o conferinţă de presă la Constanţa, însă atunci nu a nominalizat niciun minister, tocmai ca să evite să-și supere colegii.

„Eu cred că odată cu noul guvern trebuie să fie mai puţine ministere, nu doar secretari de stat. Ăsta este un lucru pe care l-am spus şi lui Marcel Ciolacu, şi lui Nicolae Ciucă, şi lui Kelemen Hunor. Este punctul meu de vedere că sunt prea multe ministere, nu doar secretari de stat. Şi dacă tot vrem să începem să facem ceva, dincolo de reducerea numărului de secretari de stat, trebuie redus şi numărul de ministere.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

E punctul meu de vedere şi îl spun public, l-am spus şi colegilor mei. Nu cred că sunt singurul care crede acest lucru. Pot să dau exemple, dar s-ar supăra colegi de ai mei din Guvern dacă aş da un exemplu sau altul acum de cum s-ar putea comasa anumite ministere, dar e absolut necesar, fără niciun fel de discuţii. Şi nu doar secretari de stat. Subliniez, trebuie să se comaseze ministere, să fie mai puţine”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Liderul PSD Marcel Ciolacu declara, în urmă cu o săptămână, întrebat cum va arăta Executivul atunci când va fi condus de el şi dacă ar putea dispărea dintre ministere, că în prezent există un protocol al coaliţiei pe care partidele îl respectă.

ADVERTISING

Însă chiar joi Ciolacu a spus că va insista să-l aibă în continuare în Guvern pe Sorin Grindeanu, având în vedere că acesta urmează să predea liberalilor conducerea Ministerului Transporturilor, conform protocolului coaliției. Rămâne de văzut la ce minister vrea Ciolacu să-l pună.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇