Grindeanu va fi vicepremier și ministru al Transporturilor. La Economie, PSD anunță un om ”cu un CV impresionant” (Video)

Grindeanu va fi vicepremier și ministru al Transporturilor. La Economie, PSD anunță un om ”cu un CV impresionant” (Video)

PSD a decis ca Sorin Grindeanu va fi vicepremier în Guvernul Ciucă și, totodată, va ocupa și funcția de ministru al Transporturilor.

Totodată, cum senatorul social-democrat Marius Humelnicu a decis să renunțe la funcția de ministru al Economiei, PSD îl numește aici pe Florin Spătaru.

”Luând act de decizia dlui Marius Humelnicu de a se retrage de la Ministerul Economiei, propunerea pentru Ministerul Economiei va fi dl Sorin Spătaru, un director de la Damen Mangalia, cu un CV impresionant. Este absolvent al două facultăți, doctor în economie și are cursuri la London Business School. Foarte implicat, credem că va avea o activitate foarte bună la Ministerul Economiei”, a anunțat Radu Oprea, într-o conferință de presă.

ADVERTISING

Întrebat cine va fi numit secretar general al guvernului, purtătorul de cuvânt al PSD a spus că încă nu s-a discutat.

Oprea a dat asigurări că guvernul va fi gata curând și joi va trece de votul Parlamentului.

Amintim că Sorin Grindeanu a fost premier din partea PSD în 2017, când a fost adoptată OUG13, ce aducea modificări Codurilor Civil și Penal ce ar fi ajutat mai mulți politicieni certați cu legea, inclusiv pe Liviu Dragnea. După proteste masive de stradă și reacții de la Bruxelles și Washington, același Guvern Grindeanu a emis OUG 14, prin care a abrogat OUG13.

ADVERTISING

Astfel s-a ajuns ca Grindeanu să fie primul premier demis prin moțiune cenzură depusă de partidul din care face parte.

Înlăturarea de la guvernare i-a adus însă numirea la șefia Autorității Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM). Timp de trei ani, a câștigat lunar peste 44.000 de lei.

Conferință de presă susținută de senatorul Ștefan Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al #PSD, după ședința Consiliului Politic Național, la sediul PSD

Publicată de Partidul Social Democrat pe Marţi, 23 noiembrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇