Franţa se opune unui certificat obligatoriu de călătorie în UE, atât timp cât nu oricine are acces la vaccinare

Franţa se opune unui certificat obligatoriu de călătorie în UE, atât timp cât nu oricine are acces la vaccinare

Este dificil să se impună un certificat sanitar de călătorie, cât timp există persoane cărora încă nu le-a venit rândul să se vaccineze, a declarat luni ministrul francez pentru Comerţul Exterior, Franck Riester.

„Dificultatea constă în faptul că deocamdată nu toate persoanele pot avea acces la vaccinare„, fără a fi condiţionate de criterii precum vârsta sau riscul de a dezvolta o boală, a declarat Riester, într-un interviu acordat postului de televiziune BFMTV Business.

„Când lucrurile vor sta altfel, cu alte cuvinte, când toată lumea va putea să se vaccineze, vom privi lucrurile în mod diferit. Trebuie să ne pregătim”, a precizat el, citat de EFE.

Ministrul francez a pus accentul pe faptul că vor trebui examinate „chestiunile etice şi chestiunile juridice” ale problemei.

Comisia Europeană a lansat, pentru a facilita călătoriile între ţările membre ale Uniunii Europene, proiectul unui certificat ce va cuprinde informaţii despre vaccinul administrat, precum şi date despre testul PCR efectuat sau dacă persoana respectivă a suferit de COVID-19.

Proiectul va fi dezbătut în Parlamentul European, cu scopul de a fi gata în iunie, în perspectiva facilitării deplasărilor în timpul vacanţei de vară.

Citeşte mai multe informaţii despre certificatul de vaccinare:

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!