Florin Cîţu: Când am intrat în politică, nu prea ştiam eu de ce intru

Florin Cîţu: Când am intrat în politică, nu prea ştiam eu de ce intru

Premierul Florin Cîţu a vorbit, miercuri seară, despre intrarea sa în politică şi motivele pentru care a ales să facă parte din Partidul Naţional Liberal, dar şi despre cum ar trebui să fie România la 30 de ani de la căderea comunismului.

Cîţu este de părere că ţara noastră ar trebui să fie competitivă la nivel global şi că nu mai trebuie să stăm şi să aşteptăm investitorii, ci să mergem noi după ei.

Când am intrat în politică, nu prea ştiam eu de ce intru în politică. Am intrat în politică pe partea liberală pentru că sunt liberal şi văd lucrurile prin acest filtru. Nu pentru că am fost în Statele Unite, aşa am fost toată viaţa, cu un stat mai mic în cap.

ADVERTISING

Acum, de când sunt aici, de când am intrat în politică, lucrurile încep să se cristalizeze. Şi sunt lucruri pe care noi le tot spunem de 30 de ani de zile şi le vrem, dar cumva ne scapă printre degete”, povestește Florin Cîţu într-un podcast postat pe YouTube.

CE FACEM CU ROMÂNIA? FLORIN CÎȚU. PRIMUL PODCAST CU PREMIERUL | Fain & Simplu cu Mihai Morar 021

Premierul este de părere că România este mult diferită comparativ cu modul în care arăta în urmă cu 30 de ani când a căzut regimul comunist.  

”E adevărat, noi am dezvoltat o societate şi astăzi România este mult diferită de unde era acum 30 de ani. Dar nu este unde vrem noi să fie sau unde trebuia să fie. Şi asta e problema mea cea mai mare.

ADVERTISING

Încă stăm să facem reforme sau venim cu reforme pe care alţii le-au făcut acum 30 de ani. Să avem un sistem de salarizare în sectorul public, de exemplu, care să lege direct performanţa de venit. Este posibil, dar de câte ori spun asta cuiva din sistemul public, spune că e imposibil. Este posibil peste tot în lume, doar în România nu este posibil”, a mai declarat Cîţu.  

Prim-ministrul a mai declarat că sistemul de pensii din România ar trebui să fie unul sustenabil.  

”Sau trebuie un sistem de pensii sustenabil ca peste 15 ani, când ies la pensie cei de vârsta mea, să se poată plăti şi acele pensii. Cu asta mă ocup acum. Sunt lucruri care au fost amânate, trebuiesc făcute”, a mai declarat Cîţu.  

ADVERTISING

România ar trebui să fie o ţară competitivă este de părere premierul.   

”În acelaşi timp, eu vreau ca România să fie competitivă la nivel global. Noi tot spuneam că avem oameni buni, avem tehnologie, avem de toate şi tot suntem ocoliţi de investitorii străini. Ceva nu se aşează cum trebuie. Trebuie să fim competitivi, trebuie să fim şi noi acolo, în ring, să ne batem. Şi am hotărât că nu mai stăm acasă să vină investitorii după noi şi o să mergem noi după ei”, a mai declarat Cîţu.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇