Florin Cîțu face azi ședința de guvern şi are pe agendă decizii legate de gestionarea pandemiei. Miniștrii USR PLUS participă

Florin Cîțu face azi ședința de guvern şi are pe agendă decizii legate de gestionarea pandemiei. Miniștrii USR PLUS participă

Premierul Florin Cîțu anunță că ședința de azi de guvern, programată la ora 13:00, va avea loc, după ce ieri a fost anulată, ca urmare a crizei politice declanşate de demiterea lui Vlad Voiculescu.

Preşedintele executiv al PLUS, Dragoş Tudorache, a spus miercuri seară că formaţiunea urmează să decidă dacă va participa sau nu la şedinţa de guvern de joi, pentru că nu mai are încedere în premierul Florin Cîţu.

Totuși, el a precizat că, dacă este nevoie de o decizie privind pandemia de Covid, atunci miniştrii formaţiunii vor fi acolo.

ADVERTISING

Până în acest moment, membrii USR PLUS ai Executivului nu au anunțat ce decizie au luat, însă potrivit unor surse SpotMedia.ro vor fi prezenți la ședința de azi.

De altfel, dacă ținem cont de afirmațiile făcute de Dragoș Tudorache, dar și de actele normative aflate pe ordinea de zi, acest lucru este de așteptat.

Mai exact, premierul Florin Cîțu spune că azi vor fi aprobate acte normative care nu suportă amânare, iar trei dintre ele au legătură cu pandemia Covid.

Astfel, pe ordinea de zi se află o ordonanță de urgență care prevede că personalul medico-sanitar care activează în centrele de vaccinare să poată încheia contracte de prestări servicii ca persoane fizice.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Aceste acte vor fi considerate vechime în muncă și stagii de cotizare.

Totodată, pe ordinea de zi se află un memorandum prin care Ministerul Sănătății încheie o nouă comandă pentru achiziționarea a 4.260.269 de doze opționale de vaccin aniCovid produs de compania BioNTech/Pfizer.

Pe ordinea de zi se mai află și o hotărâre de guvern ce prevede un ajutor umanitar, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, din rezerva Ministerului Sănătății.

Acesta constă în acordarea a 132.000 de doze vaccin antiCovid 19 AstraZeneca.

În ședința de guvern de astăzi vom aproba următoarele acte normative care nu suportă amânare: 1. Hotărâre de guvern:...

Publicată de Florin Cîţu pe Joi, 15 aprilie 2021

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇