Florin Cîțu acuză Greenpeace că lansează fake news despre Roșia Montană

Florin Cîțu acuză Greenpeace că lansează fake news despre Roșia Montană

Guvernul României a transmis, miercuri, un comunicat în care acuză ONG-ul de mediu Greenpeace că lansează în spațiul public informații false cu privire la situația dosarului Roșia Montană.

Reacția vine după ce activiștii de mediu au organizat în această dimineață un protest cu o statuie vivantă cu fața premierului Florin Cîțu, după ce acesta a spus că e căutată o soluție astfel încât Roșia Montană să poată fi și protejată ca obiectiv UNESCO, dar și exploatată.

”Premierul Florin Cîţu nu a înaintat nicio propunere cu privire la acest subiect şi nici nu a întreprins vreun demers oficial care să vizeze retragerea dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roşia Montană.

ADVERTISING

Prin urmare, declaraţiile care i-au fost atribuite premierului cu privire la o decizie în legătură cu retragerea dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roşia Montană sunt false. Menţionăm că tema a fost discutată strict la nivelul coaliţiei”, se arată într-un comunicat al Guvernului, citat de News.ro.

Acuzațiile Greenpeace

Reprezentanții organizației îl acuză pe premierul Florin Cîțu că devine cel mai nou susţinător al exploatării cu cianuri în Apuseni.

A fost dezvelită statuia vivantă, care practic era un artist îmbrăcat într-un costum auriu, cu o mască cu fața lui Florin Cîțu. Apoi, o activistă a împărțit celor prezenți bănuți de ciocolată înveliți în poleială aurie, simbolizând aurul de la Roșia Montană.

ADVERTISING

Pe măsură ce protestatarii puneau bănuții în buzunarele statuii, aceasta începea să reacționeze. Cristian Neagoe a prezentat la un moment dat dosarul Roșia Montană.

”Guvernul poate pica sau poate trece testul Roșia Montană. Va fi al 31-lea guvern care va pica testul Rosia Montană sau îl va trece? (...) Dlul Cîțu ar spune că una e programul electoral și alta e programul de guvernare”, a spus Neagoe.

La un moment dat dosarul, care va fi analizat pentru înscrierea în patrimoniul UNESCO cel tarziu pe 24 iulie, a ajuns în mâinile statuii, iar aceasta a fugit, pur și simplu, cu el.

ADVERTISING

”Vom vedea dacă a fugit să-l ducă la UNESCO sau îl va face pierdut”, a fost concluzia organizatorilor.

PROTEST_GREENPEACE_22_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇