Firea îl contrazice pe Arafat: În București sunt suficiente paturi de spital și există personal care să trateze COVID-19!

Firea îl contrazice pe Arafat:  În București sunt suficiente paturi de spital și există personal care să trateze COVID-19!

În București, sunt suficiente paturi de spital și există personal care să trateze pacienții cu COVID-19, susține primarul general, Gabriela Firea, care răspunde vocilor care spun că nu mai sunt locuri la ATI în spitalele din Capitală. Declarația edilului vine la scurt timp după ce secretarul de stat Raed Arafat a susținut exact contrariul.

„20 din cele 25 de ventilatoare mecanice mobile recent achiziționate de Primăria Capitalei, prin ASSMB, le punem la dispoziție, pe perioada pandemiei, Ministerului Sănătății, care zilnic transmite că nu mai sunt paturi de ATI în spitalele din București și nici ventilatoare mecanice.

Subliniez încă o dată faptul că raportările Ministerului Sănătății se referă doar la numărul de paturi normale și de ATI alocate în martie pentru tratarea infecției COVID-19 în spitalele de linia 1, 2 și suport, adică șase la număr (Victior Babeș, Matei Bals, Colentina, Marius Nasta, Carol Davila, Maternitatea Bucur) și nu la toate paturile normale și de ATI din spitalele bucureștene, în număr de 45”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Gabriela Firea.

Conform sursei citate, „este de neacceptat dezinformarea pe care o face guvernul prin ministerul de resort”.

„Și azi, sunt spitale de linia 1 și 2 care dețîn 600-700 de paturi normale și 50-60 de paturi de ATI care au alocat pt tratarea COVID-19 doar 200-300 de paturi normale și câte 20 de paturi de ATI, pe motiv că nu au personal. Dar acestea există fizic. De ce nu se extind aceste secții cu resursele existente? Și de ce nu se preocupă imediat (însemnând acum) Ministerul Sănătății să transfere medici de ATI de la alte spitale din București, pentru a putea răspunde prompt nevoilor pacienților?

Sau le convine să anunțe la televizor că au trimis un pacient la Ploiești, pentru că nu mai erau paturi ATI libere în București?! Mai mare rușinea! Sunt și suficiente paturi de spital, de toate categoriile, există și personal medical foarte bine pregătit!”, conform primarului Capitalei.

Reamintim că secretarul de stat în MAI Raed Arafat a spus că în spitalele din Bucureşti, pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 nu mai era, vineri după-amiază, niciun loc liber la terapie intensivă.

Citește și: De ce explodează Covid?


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇