Firea anunță revoluție în trafic pentru transportul în comun, dar se panichează când autobuzul pornește de pe loc. Ordin pentru șofer: ”Să meargă foarte încet, cât poate el de încet” (Video)

Firea anunță revoluție în trafic pentru transportul în comun, dar se panichează când autobuzul pornește de pe loc. Ordin pentru șofer: ”Să meargă foarte încet, cât poate el de încet” (Video)

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a făcut miercuri o nouă plimbare cu autobuzul prin Capitală, pentru a anunța un alt ”proiect unic în țară” inaugurat de ea.

În scurta plimbare cu un autobuz pe linia 135, în care erau maximum 10 persoane, toți angajați ai Primăriei și STB, Firea a anunțat cum de azi fluidizează traficului din Capitală, prin faptul că pe câteva porțiuni ale liniilor 135, 182 și 330, autobuzele pot circula pe linia de tramvai.

Autobuzele încep să circule pe liniile de tramvai, în Capitală. Călătorii nu au fost anunțați de schimbarea stațiilor, dar șoferilor li s-a cerut să se imbrace frumos, că vine doamna primar!

ADVERTISING

”Ajung mai rapid la destinatie si elibereaza zona de carosabil”, a susținut Gabriela Firea.

Insă, chiar în primul minut al transmisiunii live din autobuz, șoferul a pornit de la semafor și, așa cum știe orice cetățean care merge cu transportul în comun mai des decât conferințele mobile ale edilului general, acesta e un moment în care bara trebuie ținută strâns ca să rămâi în picioare.

Pentru Gabriela Firea experiența a fost un pic prea extremă. S-a înecat, și-a dres glasul și a cerut să i se spună șoferului ”să meargă încet, să nu cădem”.

De-a dreapta sa stătea Mihai Teodorescu, director al Direcției Transporturi din Primăria Capitalei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Da, da, spune-i să meargă foarte încet. Foarte, cât poate el de încet”, s-a executat directorul din Primărie care se ocupă de transporturi, făcând gesturi cu mâna către o altă personă care avea să-i repete spusele către șofer.

Cum înțelege Firea să modernizeze transportul în comun: Dă 150 de milioane de euro ca să pună gaz pe 600 de autobuze şi troleibuze vechi. Promite și anul acesta aer condiționat

Firea s-a liniștit și și-a început prezentarea proiectului la care, spune ea, lucrează de doi ani de zile. Apoi, ca pe vremea când făcea emisiuni, a dat lavariera altor câteva persoane din jurul său, le-a pus întrebări

ADVERTISING

Un moment aparte a fost când i-a dat cuvântul lui Teodorescu și el și-a început discursul cu ”sarut mâna, doamna primar”.

Premiera in traficul bucurestean! De azi inauguram banda unica mult-asteptata! Aceasta este amenajata pe liniile de tramvai, unde de dimineata circula si autobuzele. Azi inauguram prima etapa a acestei actiuni importante pentru fluidizarea traficului.

Publicată de Gabriela Firea pe Miercuri, 1 iulie 2020

Toți conducătorii STB vor purta uniforme de la 1 iulie. Iată cât a costat această nouă idee a primarului Firea

De la cine cumpără STB costumele pentru șoferi. Societățile sunt abonate la contracte cu statul

Ce presupune ”proiectul-premieră națională”

Într-o primă etapă, autobuzele de pe cele 3 linii vor putea circula pe linia de tramvai, acolo unde traseul comun permite.

”Autobuzele nu își vor modifica traseul, ci doar, acolo unde e posibil, vor circula pe linia de tramvai. Este vorba despre autobuzele de pe liniile 135, 182 și 330, care vor circula, pe anumite segmente, pe liniile de tramvai 1/10, 19 si 46, utilizând și stațiile acestora.

Avantajele sunt notabile: timpul de călătorie se reduce cu 30%, la orele de vârf, conform probelor efectuate de STB pe traseu. Această măsură contribuie și la fluidizarea traficului rutier, iar călătorii pot schimba mijloacele de transport mult mai ușor, stațiile fiind comune.

Transportul în comun, canicula și pandemia: STB anunță că, acolo unde e, aerul condiționat nu e recirculat din interior

Mai mult decât atât, în funcție de rezultate, etapizat, vom extinde acest proiect și pe alte 6 linii, acolo unde trama stradală va permite”, se arată în comunicatul remis ulterior de Primăria Capitalei pe acest subiect.

Proiect unic in tara inaugurat azi! Banda unica pe linia de tramvai. O noua masura pentru fluidizarea traficului din...

Publicată de Gabriela Firea pe Miercuri, 1 iulie 2020

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇