Drulă e singurul ministru USR care a primit aviz pozitiv în comisii. Asta deși a avut mai multe voturi împotrivă (Video)

Drulă e singurul ministru USR care a primit aviz pozitiv în comisii. Asta deși a avut mai multe voturi împotrivă (Video)

Ministrul propus al Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, a primit un aviz pozitiv în audierile din comisiile Parlamentului, pentru că nu a fost îndeplinită procedura.

Mai exact, deși numărul voturilor pentru avizarea negativă era mai mare, el nu a întrunit suficiente voturi pentru avizul negativ, dar nici pentru unul pozitiv. Așa că a primit aviz pozitiv.

La finalul audierilor a fost supus la vot un aviz negativ, înregistrându-se 12 voturi pentru aviz negativ, 8 voturi împotrivă şi 7 abtineri. Preşedintele de şedinţă a precizat că nu a trecut avizul negativ, nefiind majoritate.

ADVERTISING

"A fost supusă la vot din partea preşedintelui Comisiei pentru Transporturi din Camera Deputaţilor, preşedinte din partea PSD, un aviz negativ, care nu a întrunit numărul de voturi necesare. Prin urmare, conform cutumei şi regulilor parlamentare, această propunere a căzut la vot.

Eu le mulţumesc colegilor din Comisia de Transporturi pentru apreciere, le mulţumesc pentru această aprobare, să spunem, din Comisia de Transporturi.

Aici am avut un dialog tehnic, un dialog pe proiecte, înseamnă că există o apreciere faţă de munca pe care am făcut-o până acum la transporturi şi faţă de ceea ce propunem să facem în continuare cu echipa noastră la transporturi şi pentru infrastructura României", a explicat Drulă, după audieri.

Întrebat dacă, procedural, acesta a fost un aviz corect, Cătălin Drulă a răspuns:

ADVERTISING

"Asta e o întrebare pe care va trebui să o adresaţi preşedintelui de comisie care va redacta ....eu când am mai fost în comisii, vă spun din experienţa mea anterioară de parlamentar, momentul în care o propunere ca aceasta pică la vot este opţiunea cealaltă. Deci avizul înţeleg că este implicit pozitiv, dacă propunerea de aviz negativ a căzut la vot. Până la urmă, preşedinţi celor două comisii, de la Cameră şi de la Senat, vor semna pe acest aviz trimis către plen".

aviz-pozitiv-Drula
Foto: SpotMedia.ro

Ce a spus la audieri Drulă

În cadrul audierilor, Cătălin Drulă a început prezentarea programului său printr-un scurt rezumat a ceea ce a făcut în mandatul de la Transporturi, afirmând că aceste reforme trebuie să continue.

ADVERTISING

”Am demarat reforme, am elaborat împreună cu colegul meu Cristian Ghinea un PNRR care este vital pentru tranmsporturi cu o alocare record, cea mai mare sumă pentru autostrăzi din UE prin PNRR. M-am luptat cu grupuri de interese. Aceste reforme și investiții trebuie să continue”, a precizat Cătălin Drulă.

Candidaţii propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş pentru funcţiile de miniştri vor fi audiaţi azi în comisiile de specialitate.

Vezi cum decurg audierile miniștrilor propuși în Guvernul Cioloș

Live de la audierea ministrului propus al Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇