Cîțu anunță că PNL se abține de la votul pentru Guvernul Cioloș: Vom arăta că din partea noastră există deschidere. Ce a fost în trecut rămâne în trecut

Cîțu anunță că PNL se abține de la votul pentru Guvernul Cioloș: Vom arăta că din partea noastră există deschidere. Ce a fost în trecut rămâne în trecut

Liberalii vor fi prezenți azi în comisii la audierea miniștrilor și mâine în plen, dar nu vor vota, a anunțat liderul PNL, Florin Cîțu.

”Am cerut decență și profesionalism. Ne vom abține la voturile pentru candidatura ministrilor. Și mâine asigurăm cvorumul, dar nu votăm Guvernul. Arătăm maturitate şi deschidere, pentru că nu vom vota împotrivă, nu ne vom ridica din bancă şi nu vom merge să punem bila împotriva acestui guvern, așa cum a făcut USR”, a spus Cîțu.

El a precizat că, astfel, liberalii vor arăta că încă există deschidere pentru a guverna împreună cu USR.

ADVERTISING

”Vom arăta că din partea noastră există deschidere, ce a fost în trecut rămâne în trecut. Vom vedea dacă există deschidere și din partea USR”, a completat Cîțu.

Întrebat ce propunere de premier va avea PNL dacă Guvernul Cioloș va pica mâine în Parlament, Cîțu nu a dat un răspuns concret, dar a lăsat să se înțeleagă că el va fi desemnat de liberali, pentru că este liderul partidului.

”Sunt mai multe strategii, toate soluțiile sunt pe masă, vom face tot ce este mai bine pentru români și pentru PNL și pentru a debloca această criză. PNL și-a ales conducerea cu o majoritate. Niciun alt partid nu poate să cenzureze deciziile noastre”, a explicat Cîțu.

ADVERTISING

Totodată, Florin Cîțu a adresat și câteva critici celor de la USR, afirmând că a auzit că Guvernul Cioloș nu va aloca 2% pentru Apărare.

”Am aflat de la domnul Ciucă, ministrul Apărării, că Apărarea nu mai primește 2%. Este o încălcare a promisiunii noastre pentru NATO şi a promisiunii pentru a păstra acest procent”, susţine Florin Cîțu.

Candidaţii propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş pentru funcţiile de miniştri vor fi audiaţi azi în comisiile de specialitate.

Primii programaţi sunt cei de la Cultură şi Sport, de la ora 10_00. Ioana Mihăilă, propusă la Sănătate, va fi ultimul candidat audiat, timpul alocat acesteia fiind cel mai mare, de 2 ore.

ADVERTISING

Vezi cum decurg audierile miniștrilor propuși în Guvernul Cioloș


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇