Replica lui Barna la deschiderea anunțată de PNL pentru refacerea coaliției: Subiectul Florin Cîțu e încheiat. Portiţa este în continuare deschisă

Replica lui Barna la deschiderea anunțată de PNL pentru refacerea coaliției: Subiectul Florin Cîțu e încheiat. Portiţa este în continuare deschisă

Dan Barna spune că și USR dorește refacerea coaliției de guvernare cu PNL, dar fără Florin Cîțu premier.

”Portiţa este în continuare deschisă, suntem total de acord să ne aşezăm la masa dialogului pentru a continua coaliţia. E o singură nuanţă: subiectul Florin Cîţu pentru USR este un subiect încheiat. Ca să fiu foarte clar, este un premier care nu mai are susţinerea politică a USR.

În momentul în care avem un alt premier şi putem discuta despre o susţinere politică în cadrul coaliţiei, evident portiţa dinspre USR este foarte deschisă.

ADVERTISING

Confirm disponibilitatea la dialog, dar cu un alt premier PNL. Cu un alt premier, ne aşezăm la masă şi criza poate să înceteze, dar mâine criza poate să înceteze printr-un vot pentru Cabinetul Dacian Cioloş.

Iar dacă PSD decide să îl susțină pe premierul Florin Cîțu, atunci noi intrăm în Opozitie şi avem o majoritate PNL – PSD. Toate variantele sunt în picioare”, a precizat Barna, marţi, la Parlament, după ce a fost audiat pentru funcţia de ministru de Externe.

Declarațiile lui vin după ce liderul PNL, Florin Cîțu, a spus marți dimineață că liberalii vor fi prezenți azi în comisii la audierea miniștrilor și mâine în plen, dar nu vor vota.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a precizat că, astfel, PNL va arăta că încă există deschidere pentru a guverna împreună cu USR.

”Am cerut decență și profesionalism. Ne vom abține la voturile pentru candidatura ministrilor. Și mâine asigurăm cvorumul, dar nu votăm Guvernul. Arătăm maturitate şi deschidere, pentru că nu vom vota împotrivă, nu ne vom ridica din bancă şi nu vom merge să punem bila împotriva acestui guvern, așa cum a făcut USR.

Vom arăta că din partea noastră există deschidere, ce a fost în trecut rămâne în trecut. Vom vedea dacă există deschidere și din partea USR”, a completat Cîțu.

ADVERTISING

Candidaţii propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş pentru funcţiile de miniştri vor fi audiaţi azi în comisiile de specialitate.

Vezi cum decurg audierile miniștrilor propuși în Guvernul Cioloș


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇