Ministrul propus de USR la Apărare nu e de acord cu impozitarea pensiilor militare. Bonus, o replică pentru Cîţu (Video)

Ministrul propus de USR la Apărare nu e de acord cu impozitarea pensiilor militare. Bonus, o replică pentru Cîţu (Video)

Deputatul Nicu Fălcoi, propus de USR ca ministru al Apărării, a primit aviz negativ, marţi, în comisiile de Apărare din Parlament, cu 8 voturi pentru, 15 împotrivă, 13 abţineri.

În cadrul audierii, el s-a declarat împotriva impozitării pensiilor militare şi i-a dat replica preşedintelui PNL Florin Cîţu, care susţinuse că USR nu mai vrea alocarea a 2% din PIB pentru Apărare,.

Florin Cîţu a afirmat, marţi dimineaţă, că a aflat, cu surpriză, de la ministrul Apărării (demis şi interimar), Nicolae Ciucă, că în programul de guvernare al Guvernului Cioloş Apărarea că nu mai primeşte 2%.

”O primă încălcare a relaţiei noastre cu NATO şi a promisiunii pe care o avem pentru a creşte sau pentru a păstra acest procent în Guvern”, spunea Cîţu.

În replică, Nicu Fălcoi a arătat că în programul de guvernare există la Capitolul Apărare modernizarea Armatei şi păstrarea  în parametrii stabiliţi în context NATO.

”Din ultimii ani, încă din 2016, fiecare guvern a ţinut să spună chestia cu 2%, este deja o cutumă, este deja stabilit, ca un acord politic între toate partidele din România şi nu mai trebuie sa vorbim despre asta, poate să vorbim de creşterea cu mai mult de două procente”, a explicat Fălcoi.  

Propunerea USR pentru Apărare a vorbit şi despre legile siguranţei naţioonale, el apreciind că rescrierea acestora în concordanţă cu vremurile în care trăim este necesară, pentru a veni cu aceste legi cât mai repede în Parlament. 

”Ar însemna să aducem pensia unui general la pensia unui plutonier"

Despre impozitarea pensiilor militarilor, Fălcoi a subliniat că nu susţine acest proiect, pentru că introduce o altă nedreptate.

”Ar însemna să aducem pensia unui general la pensia unui plutonier. E nevoie de reforma întregului sistem de pensii, inclusiv cea a pensiilor militarilor trebuie refăcută”, a menţionat el. 

Despre restructurarea industriei de apărare, Nicu Fălcoi a arătat că a avut multe discuţii cu Claudiu Năsui, care este preocupat de restructurarea industriei de Apărare şi a făcut eforturi pentru a pune CA-uri competente în societăţile care ţin de Romarm şi în cadrul Romarm.

Vezi cum decurg audierile miniștrilor propuși în Guvernul Cioloș


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇