Drulă, despre plecările din partid: 11 parlamentari vor părăsi formaţiunea. Vor să dea impresia că USR se sparge

Drulă, despre plecările din partid: 11 parlamentari vor părăsi formaţiunea. Vor să dea impresia că USR se sparge

Liderul USR Cătălin Drulă a declarat, luni, despre plecările din partid, că informaţiile sale sunt că vor fi 11 parlamentari care vor părăsi formaţiunea.

”Sunt 11 parlamentari (..) şi informaţiile mele sunt în zona asta, din 80. Zece din 80, a opta parte”, a spus Drulă în emisiunea Talk News, de la Profit News TV.

El a precizat că supărarea lui este că are informaţii că ”cei care au ales să plece şi să facă un nou partid care nu există, s-au gândit să facă asta pe etape”.

”Nu pleacă toţi deodată, aici nu prea e ok, nu poate fi decât un scop, să dea impresia că USR se sparge”, a afirmat liderul interimar al USR.

Despre REPER-ul lui Dacian Cioloş, Drulă a spus că este ”un proiect de vanitate, un nonsens politic”.

”Nimeni nu înţelege acest lucru”, a spus Cătălin Drulă, precizând că ”a vorbit şi cu cei din grupul lui Macron din Parlamentul European şi, din semnalele primite, nici ei nu înţeleg”.

”Şi ei înţeleg că USR este aici, este instituţia, este brandul, forţa, şi acolo este un proiecţel în care am înţeles că nu vor să aibă treabă cu USR. Aştept să nu mai facă declaraţii despre USR”, a afirmat el.

Deputatul Cristina Rizea a anunțat luni că a demisionat din USR și s-a alăturat noului partid înființat de Dacian Cioloș, REPER.

Este al doilea parlamentar USR care pleaca din partid și se înscrie în REPER. Primul a fost Cosmin Poteraș, senator de Dolj.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇