Donald Trump a fost nominalizat oficial candidatul republicanilor la alegerile prezidențiale din SUA

Donald Trump a fost nominalizat oficial candidatul republicanilor la alegerile prezidențiale din SUA

Republicanii l-au nominalizat luni în mod oficial pe Donald Trump drept candidat pentru un nou mandat de preşedinte al Statelor Unite, chiar din prima zi a unei convenţii care se va desfăşura pe parcursul a patru zile.

Motivul: pentru a scoate în evidenţia realizările acestuia anterioare pandemiei de coronavitus şi a răspândi neîncredere în contracandidatul democrat Joe Biden, transmite Reuters.

Sora lui Donald Trump spune că acesta este crud, mincinos și lipsit de principii - Reacția șefului de campanie al președintelui american

Trump şi-a asigurat în mod oficial voturile necesare să obţină renominalizarea sa, în Charlotte, Carolina de Nord, unde membrii partidului se întâlnesc în contextul pandemiei de cporonavirus care a omorât peste 176.000 de americani, a dus la pierderea a milioane de locuri de muncă şi a erodat popularitatea preşedintelui în rândul alegătorilor.

Trump va ține un discurs în fiecare zi a convenției

Preşedintele va vorbi în fiecare din cele patru zile ale evenimmentului care va avea loc atât virtual cât şi prin prezenţă fizică, chiar dacă protestatarii sunt prezenţi la locul unde are loc convenţia.

Democraţii au optat în schimb pentru o convenţie în întregime virtuală pentru nominaliarea lui Joe Biden, fost vicepreşedinte, şi a partenerei sale pentru postul de vicepreşedinte, senatoarea Kamala Harris.

Joe Biden a fost oficial nominalizat de democrați pentru alegerile prezidenţiale. Trump a marcat momentul acuzându-l că e marioneta Chinei

”Opţiunea în aceste alegeri nu a fost niciodată mai clară, iar mizele niciodată mai ridicate”, a declarat vicepreședintele Mike Pence la debutul convenţiei republicane.

Biden, în vârstă de 77 de ani, îl devansează pe Trump, care are 74 de ani, în sondajele de opinie, înaintea alegerilor din 3 noiembrie.

Biden şi colegii săi democraţi l-au descris pe Trump ca pe o forţă a întunericului, a haosului şi a incompetenţei, subliniind diversitatea democraţilor şi valori precum empatia şi unitatea.

Joe Biden, oficial în cursa pentru Casa Albă: Trump a lăsat America în întuneric. Eu voi fi un aliat al luminii

Potrivit republicanilor, convenţia lor va oferi un mesaj al speranţei, cu accent pe lege şi ordine, dreptul la armă, reduceri de taxe şi pe bărbaţii şi femeile ”uitaţi” ai Americii.

Republicanii au optat să nu voteze o platformă tradiţională care să detalieze obiectivele lor, afirmând în schimb că susţin ceea ce face Trump.

https://www.facebook.com/12795435237/videos/896204940788779

Obiectivele

Campania lui Trump a publicat o serie de obiective, inclusiv promisiunea ”de a crea 10 milioane de noi locuri de muncă în 10 luni”.

Spre deosebire de evenimentul democrat, la care au participat toţi cei trei foşti preşedinţi în viaţă şi foşti nominalizaţi, la evenimentul republican nu vor susţine discursuri foşti preşedinţi sau candidaţi.

Discursurile care pot schimba America. Joe Biden, soții Obama și Kamala Harris și-au unit forțele să-l învingă pe Trump

Nici fostul preşedinte George W. Bush şi nici fostul nominalizat prezidenţial republican Mitt Romney (senator), care au votat pentru condamnarea lui Trump în procesul de demitere, nu intenţionează să ţină un discurs. De la eveniment absentează mai mulţi republicani care vor avea un vot strâns în alegerile din noiembrie, între care senatorul Thom Tillis din Carolina de Nord.

Trump va accepta nominalizarea din partea partidului joi noaptea, în faţa unei mulţimi prezente pe peluza sudică a Casei Albe.

Democraţii au criticat decizia lui Trump de a accepta nominalizarea la Casa Albă ca fiind utilizarea partizană a unei proprietăţi publice.