Doina Pană vrea ca otrăvirea ei cu mercur să fie tratată de DIICOT ca infracțiune la siguranța națională

Doina Pană vrea ca otrăvirea ei cu mercur să fie tratată de DIICOT ca infracțiune la siguranța națională

Fostul ministru Doina Pană spune că a cerut DIICOT să trateze presupusa sa otrăvire cu mercur drept infracțiune la siguranța națională. 

Doina Pană a fost ministrul Apelor și Pădurilor în Guvernul Mihai Tudose, în 2017 – 2018. Ea s-a retras din Executiv în data de 4 ianuarie 2018.

Atunci, ea a acuzat că a fost otrăvită cu mercur.

Luni, Pană a afirmat la Realitatea PLUS că a cerut anchetatorilor să schimbe încadrarea ca o infracțiune la siguranța națională, pentru că otrăvirea a avut loc în timp ce era ministru.

ADVERTISING

Totodată, Doina Pană s-a plâns la televiziunea citată că investigația merge greu, din cauza pandemiei.

”Cercetarea este tot in rem (asupra faptei - n.red.), iar din motive de pandemie, ancheta a bătut pasul pe loc în ultimul an. Eu am mers pe ideea că sunt apărată de autoritățile statului, dar în momentul în care am observat anumite lucruri care nu mi-au plăcut, ca viteză de lucru și altele, nu vreau să dau detalii, atunci am făcut apel și la avocați, în urmă cu 3 luni.

Ei au descoperit că eu nu trebuie să am calitatea de persoană fizică în acest dosar, pentru că la ora respectivă eram ministru într-un domeniu care ține de securitatea națională.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Atunci am cerut DIICOT, în perioada sărbătorilor de iarnă, schimbarea încadrării din grup infracțional organizat și tentativă de omor în infracțiune contra siguranței naționale”, a declarat fostul ministru.

Până acum, procurorii DIICOT nu s-au pronunțat, cererea fiind în analiză.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇