Digitalizare la PSD: Președintele va fi votat electronic, în baza unui cod QR individual

Digitalizare la PSD: Președintele va fi votat electronic, în baza unui cod QR individual

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a anunţat că preşedintele partidului va fi votat în mod electronic, pe telefonul mobil, în baza unui cod QR pe care fiecare delegat îl va primi pe spatele legitimaţiei.

”Astăzi a fost un Consiliu Politic Naţional al Partidului Social Democrat, la care s-a discutat despre ceea ce va urma în perioada următoare din punct de vedere organizatoric, congresul din 24 august, modificările pe care le vom aduce la acest congres şi la statut şi la modul de organizare a lucrărilor, despre conferinţele regionale pe care le vom avea în perioada următoare, în prezenţa domnului preşedinte Marcel Ciolacu, şi diverse alte lucruri.

ADVERTISING

(...) s-a discutat despre modificarea statutului în sensul în care să existe patru vicepreşedinţi suplimentari pe zona de specialităţi de competenţe. Vor fi opt în zona aceasta, opt în zona regiunilor, doi prim-vicepreşedinţi, preşedintele, secretarul general al partidului şi preşedintele Consiliului Naţional în conducerea care va fi aleasă”, a declarat, vineri, Lucian Romaşcanu.

El a vorbit şi despre o premieră la votul care va avea loc la congresul PSD. 

ADVERTISING

”Vom avea o premieră la acest congres, se va vota preşedintele electronic pe telefonul mobil, în baza unui cod QR individual, pe care îl va primi fiecare delegat pe spatele legitimaţiei de delegat.

Pe acel QR se va avea acces şi la documentele partidului şi când se deschide sesiunea de vot se va vota acolo.

În rest, depunerea moţiunilor până pe 22 august, pentru alegerea preşedintelui partidului. Nu avem, cum v-a spus şi domnul preşedinte Ciolacu, niciun fel de înscris până în acest moment din zona independentă.

ADVERTISING

Orice este posibil, dar se pare că este suficient de puţin probabil. (...) Trebuie o mică condiţie, să aibă susţinerea unei filiale a partidului. Este singurul lucru. În rest, să aibă o declaraţie pe proprie răspundere că îndeplineşte toate condiţiile”, a explicat purtătorul de cuvânt al PSD.

Întrebat de ce votul va fi unul electronic, Lucian Romaşcanu a răspuns: ”Pentru că, din experienţa trecută, votul fizic însemna câteva ore la câteva mii delegaţi cât vor fi acolo. Numărarea însemna alte câteva ore, iar lucrările efectiv după alegere şi, mă rog, după ce se stabilea rezultatul final, s-ar fi desfăşurat cu foarte puţină lume în sală, cum s-a întâmplat de fiecare dată.

Este un vot secretizat. Nu se ştie cine a votat ce. Este asigurată această secretizare de aplicaţia respectivă care ne-a fost prezentată astăzi.

Nu avem niciun fel de problemă în această direcţie, iar acest vot se va închide în 15 minute cu rezultat cu tot, ceea ce lasă timp la dispoziţie pentru lucrări”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇