Revoltat după "situația scandaloasă de la gimnastică", Ciolacu anunță boicot și le promite sportivelor premii ca și cum ar fi luat medalii

Revoltat după "situația scandaloasă de la gimnastică", Ciolacu anunță boicot și le promite sportivelor premii ca și cum ar fi luat medalii

Premierul Marcel Ciolacu anunţă că nu va participa la ceremonia de închidere a Olimpiadei de la Paris, după ”situaţia scandaloasă de la gimnastică, unde sportivele noastre au fost tratate într-un mod absolut dezonorant”. În plus, el le promite sportivelor premii ca şi cum ar fi luat medalii olimpice.

”Să retragi o medalie obţinută pe muncă cinstită pe baza unei contestaţii, pe care nici antrenorii şi nici tehnicienii de top nu o înţeleg, este total inacceptabil!

Este inadmisibil ca, într-o competiţie de asemenea anvergură, care promovează valori precum respectul, înţelegerea şi excelenţa, o copilă care îşi câştigase onest medalia să fie privată cu brutalitate de rezultatul muncii sale de patru ani! Eu nu am putut să îi privesc lacrimile şi să accept cu seninătate că aşa ceva este perfect normal!”, a arătat Marcel Ciolacu, marţi, într-o postare pe Facebook.

ADVERTISING

Potrivit premierului, faptul că ”sute de milioane de telespectatori din întreaga lume au rămas, ca şi noi românii, efectiv şocaţi de această scenă teribilă arată că undeva, în sistemul de organizare a acestei competiţii, ceva este în neregulă”.

”Îmi amintesc foarte bine cum, în comunism, ruşii ne furau la Olimpiade, iar noi încercam să ne certam cu ei fără a avea mari şanse de câştig. Eu nu vreau să mă cert astăzi cu nimeni, ci doar aleg să protestez prin gestul meu faţă de o nedreptate flagrantă la adresa unor românce care şi-au probat din plin valoarea!”, a susţinut Ciolacu.

Am decis să nu particip la ceremonia de închidere a Olimpiadei de la Paris, după situația scandaloasă de la gimnastică,...

Publicată de Marcel Ciolacu pe Marţi, 6 august 2024

El le-a transmis un mesaj gimnastelor Sabrina Voinea şi Ana Maria Bărbosu.

ADVERTISING

”Sabrina şi Ana Maria, aveţi alături o întreagă naţiune pentru care munca şi lacrimile voastre sunt mai de preţ decât orice medalie, indiferent din ce metal preţios ar fi!

Şi vă asigur că statul român vă va trata, inclusiv în ceea ce priveşte premiile, ca pe nişte medaliate olimpice. Pentru ca asta sunteţi pentru noi toţi!”, a conchis Ciolacu.

România a încheiat, luni, participarea în competiţiile de gimnastică artistică de la Jocurile Olimpice fără medalie. În finala de la sol, Sabrina Maneca Voinea s-a clasat pe locul 5, iar Ana Maria Bărbosu pe poziţia a 4-a, cu aceeaşi notă - 13.700. Pentru nici un minut, Bărbosu a fost medaliată cu bronz, dar o contestaţie la nota lui Jordan Chiles (SUA) i-a adus acesteia locul 3.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇