Democrații au validat candidatura primei femei de culoare la vicepreședinția SUA: Merităm mult mai mult!

Democrații au validat candidatura primei femei de culoare la vicepreședinția SUA: Merităm mult mai mult!

Kamala Harris, în vârstă de 55 de ani, a fost nominalizată oficial de către Partidul Democrat candidat la vicepreşedinţie, devenind prima femeie de culoare propusă pentru această funcţie.

Desemnarea a fost făcută oficial în a treia noapte a Convenţiei Partidului Democrat de către Bennie Thompson, preşedintele convenţiei.

La rândul său, Kamala Harris a acceptat oficial nominalizarea partidului pentru funcţia de vicepreşedinte al Statelor Unite, într-un discurs în care a adus adesea un tribut mamei sale, informează dpa.

ADVERTISING

"Accept nominalizarea ca vicepreşedinte al Statelor Unite ale Americii", a declarat Harris.

”Lipsa de leadership a lui Donald Trump a costat vieţi”

Harris a cerut Americii să-l învingă pe Donald Trump la alegerile în care, potrivit lui Barack Obama, democraţia este în joc, relatează France Presse.

"Merităm mult mai mult", a declarat senatoarea de California, în vârstă de 55 de ani, care ar putea scrie un nou capitol în istoria americană la 3 noiembrie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Denunţând "haosul permanent", "incompetenţa" şi "cruzimea", fostul procuror general, fiică a unui tată jamaican şi a unei mame indiene, a chemat la mobilizare pentru a evita un nou revers, după cel neaşteptat al lui Hillary Clinton în 2016.

"Lipsa de leadership a lui Donald Trump a costat vieţi" în ţară, a acuzat ea, referindu-se la pandemia de COVID-19 care a făcut peste 170.000 de morţi în Statele Unite.

"Nu există un vaccin pentru rasism, noi trebuie să ne facem treaba", a adăugat ea într-un discurs plin de anecdote personale, înainte ca Joe Biden să i se alăture surâzător pe scenă, respectând în acelaşi timp distanţarea socială.

ADVERTISING

Convenţia democrată, organizată în acest an complet online din cauza COVID-19, urmează să se încheie joi cu discursul lui Joe Biden, care la 77 de ani, la aproape o jumătate de secol după ce a intrat în politică, candidează la preşedinţia primei puteri mondiale.

Obama și Hillary Clinton l-au atacat pe Trump

La rândul său, Barack Obama a rostit, cu 75 de zile înainte de scrutin, un rechizitoriu sever împotriva miliardarului republican care i-a succedat la Casa Albă pe 20 ianuarie 2017.

"Am sperat, pentru binele ţării noastre, că Donald Trump ar putea arăta că îşi ia rolul în serios, că poate simţi greutatea funcţiei", a declarat Obama, mult mai tânăr decât cei doi candidaţi în cursă, dar deja retras din politică.

Fostul secretar de stat al Statelor Unite Hillary Clinton a avertizat că, şi cu mai multe voturi, democraţii pot pierde în faţa preşedintelui Donald Trump, cerând ca oamenii să voteze şi insistând că partidul are nevoie de o victorie ''copleşitoare'' în alegerile din 3 noiembrie, relatează dpa.

''Nu uitaţi: Joe şi Kamala pot câştiga încă trei milioane de voturi şi totuşi să piardă (…), a declarat fostul secretar de stat american, care în campania din 2016 a primit mai multe voturi la nivel naţional decât Trump, dar nu a reuşit să câştige în suficiente state pentru a câştiga cursa pentru Casa Albă.

Clinton a spus că nu este suficient ca oamenii să fie încurajaţi să voteze împotriva lui Trump, cerând echipei de campanie să insiste asupra votului pentru Biden.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇