Dăncilă spune că pe semnătura ei a ajuns Geoană la NATO: Mi-a spus că are susținere

Dăncilă spune că pe semnătura ei a ajuns Geoană la NATO: Mi-a spus că are susținere

Fostul premier Viorica Dăncilă a afirmat, vineri, că ea a semnat pentru nominalizarea lui Mircea Geoană pentru funcţia de secretar general adjunct al NATO.

„Am semnat pentru numirea domnului Geoană pentru că în acel moment, dacă nu îl nominalizam pe domnul Geoană, şi l-am nominalizat că ştiu că este un profesionist, România putea să piardă postul”, a declarat, vineri, la Antena 3. Viorica Dăncilă.

Fostul premier a explicat că nominalizarea a fost din partea prim-ministrului, fiind ulterior aprobată de preşdintele Klaus Iohannis.

ADVERTISING

„Mi-a explicat, am luat toate detaliile necesare, puteam pierde această funcţie dacă nu mergeam cu o persoană agreată de SUA. (...) A spus că sunt state care îşi vor susţine candidatul pentru funcţia de secretar general NATO, că dânsul are această şansă şi are susţinere ca să poată să ocupa funcţia”, a mai declarat Dăncilă, citată de News.ro.

Mircea Geoană a spus, de mai multe ori, că a câştigat poziţia de la NATO „pe persoană fizică”.

„Eu am câştigat poziţia de la NATO pe nume propriu, pe persoană fizică pentru că sunt foarte bun la ceea ce fac şi pentru că lumea mă apreciază, că nu-ţi dă job-ul de pomană”, a declarat Geoană, joi, la Digi24.

ADVERTISING

Și în luna aprilie a avut o declarație asemănătoare:

“Sunt un om care toată viaţa mea mi-am făcut job-ul cu profesionalism şi cu competenţă. Pentru asta am ajuns şi la NATO. Plecasem din politică, nu vreau să mi-aduc aminte cum am plecat din politică, mi-a făcut foarte bine detoxul de la politică. Eu am câştigat poziţia de la NATO pe nume propriu, pe persoană fizică pentru că sunt foarte bun la ceea ce fac şi pentru că lumea mă apreciează, că nu-ţi dă job-ul de pomană. Şi apropo, eu sunt primul din est care ocupa un job de conducere la vârful NATO”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇