La final de mandat, Trump îi lasă un cartof fierbinte lui Biden: A reintrodus Cuba pe lista statelor care susţin terorismul

La final de mandat, Trump îi lasă un cartof fierbinte lui Biden: A reintrodus Cuba pe lista statelor care susţin terorismul

Administraţia preşedintelui Donald Trump a anunţat luni, cu nouă zile înainte de sfârşitul mandatului, că a reintrodus Cuba pe lista neagră a SUA cu „statele care susţin terorismul”, de pe care fostul preşedinte democrat Barack Obama a retras-o în 2015.

„Cu această măsură, vom trage din nou la răspundere guvernul Cubei şi vom transmite un mesaj clar: regimul Castro trebuie să pună capăt sprijinului său pentru terorismul internaţional şi subversiunii justiţiei americane„, a declarat şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo, într-un comunicat care îi menţionează pe foştii lideri cubanezi Fidel şi Raul Castro, informează AFP.

Biden, pus în dificultate

El acuză Cuba, pentru a justifica această sancţiune, pentru că "a susţinut în mod repetat acte de terorism internaţional oferind refugiu teroriştilor".

Această decizie de ultimul moment riscă să facă mai dificilă reluarea relaţiilor cu Havana pentru preşedintele ales Joe Biden, care va prelua funcţia pe 20 ianuarie.

După apropierea spectaculoasă dintre Washington şi Havana sub administraţia Obama, Trump şi-a înăsprit constant poziţia faţă de puterea comunistă.

Cuba se alătură astfel Iranului, Coreei de Nord şi Siriei pe lista neagră a statelor care susţin terorismul. Sudanul a fost retras recent de pe această listă de către preşedintele Donald Trump.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇