Cristian Preda demisionează din partidul lui Cioloș

Cristian Preda demisionează din partidul lui Cioloș

Fostul europarlamentar Cristian Preda, care la începutul anului trecut anunța că intră în partidul condus de Dacian Cioloș, părăsește acum formațiunea.

Decizia lui Preda nu are motivație politică, ci academică. El a fost ales decan al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București, ceea ce nu-i permite să fie membru al unui partid.

”Constrângeri de natură profesională mă împiedică să mai fiu membru al unui partid. Am fost ales decan al Fsp UB și mi s-a reproșat că sunt afiliat la Plus. Reproșul e îndreptățit.

ADVERTISING

Deși nu am folosit niciodată o retorică de partid la vreun curs sau seminar și nici nu am impus o logică partizană administrării facultății, strict formal vorbind, nu pot să mă aflu în fruntea unei instituții de educație și - simultan - să fiu parte a unei organizații care-și propune să ia puterea.

Cu atât mai puțin atunci când instituția respectivă e o facultate de științe politice. Am părăsit, de aceea, partidul condus de Dacian Cioloș”, a anunțat marți, pe Facebook, Cristian Preda.

https://www.facebook.com/CDPreda/posts/3577531855647027
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cristian Preda a fost consilier prezidențial în mandatul lui Traian Băsescu. În 2014, el a fost ales europarlamentar pe lista PMP, dar a fost exclus din pe fondul conflictului cu Elena Udrea, la acea vreme președintele partidului.

La sfârșitul lunii ianuarie a anului trecut, Preda anunța că, la invitația lui Dacian Cioloș, a decis să adere la PLUS. El a precizat de la bun început că nu vrea să candideze pentru un nou mandat european, mișcarea fiind una strategică, pentru a maximiza șansele PLUS la alegerile europene din 2019.

ADVERTISING

”Prin afilierea mea, PLUS capătă statut de partid parlamentar și va avea, în consecință, delegați în toate secțiile de vot, putând astfel securiza opțiunile exprimate în favoarea listei sale.

După alegerile pentru PE, folosind experiența europeană acumulată, voi acționa în cadrul PLUS pentru ca instituțiile rezultate din viitoarele alegeri – președinția, autoritățile locale, noua majoritate parlamentară – să lucreze în interesul general, nu în interes propriu”, explica atunci Cristian Preda.

Citește principalele știri ale zile, pe SpotMedia.ro, și urmărește alături de noi rezultatele alegerilor locale:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇