Continuă negocierile PSD-PNL. Cîţu speră azi să ajungă la un acord pe numele de premier

Continuă negocierile PSD-PNL. Cîţu speră azi să ajungă la un acord pe numele de premier

PSD şi PNL continuă duminică negocierile pe programul de guvernare al viitorului Executiv. Discuţiile au început la ora 11, la Parlament.

Preşedintele liberalilor, Florin Cîţu, speră ca azi să cadă de acord cu social-democraţii şi în ceea ce priveşte numele de premier. Zilele trecute, Kelemen Hunor spunea că e foarte greu de ajuns la un compromis pentru că şi Cîţu, şi Marcel Ciolacu vor să fie premier.

"Trebuie să ne înţelegem întâi pe partea de guvernare. De aici pornim. După ce avem un program de guvernare cu care toţi suntem de acord, putem să discutăm şi despre ministere. (...) Eu sper că putem să discutăm astăzi despre propunerea de premier şi apoi să mergem cu această propunere la preşedintele României. (...) Eu credeam că ieri (se va ajunge la un acord privind propunerea de premier - n.red.). Sper să fie astăzi", a declarat Florin Cîţu, duminică, la sediul PNL.

Reprezentanţii PNL şi PSD vor discuta azi despre Finanţe, Justiţie şi Muncă.

"Astăzi sunt câteva capitole pe care lucrăm: Finanţe, Justiţie şi Muncă. (...) Nu sunt propuneri noi (din partea PNL - n.red.). Noi avem programul de guvernare, este acolo. Ideea este cum încorporăm propunerile colegilor noştri, ca să nu distrugem ceea ce am construit până acum", a mai spus liderul PNL.

ADVERTISING

Despre o eventuală întâlnire a liderilor PSD, PNL şi UDMR cu şeful statului, care să medieze discuţia despre persoana premierului, Cîţu a declarat: ”Eu am văzut mesajul public al preşedintelui Klaus Iohanns care a spus clar să ne înţelegem noi şi apoi să mergem la preşedintele Klaus Iohannis”.

Declarație de presă susținută de Preşedintele Partidului Național Liberal, Florin Cîţu.

Declarație de presă susținută de Preşedintele Partidului Național Liberal, Florin Cîţu.

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Duminică, 14 noiembrie 2021

Negocierile între cele două partide s-au încheiat în proporție de 95%, anunța ieri seara Marcel Ciolacu, președintele PSD, la ieșirea din sala de discuții.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Mai avem de rezolvat aproximativ 5% din programul de guvernare. Cred că mâine vom încheia discuțiile”, a declarat acesta în fața jurnaliștilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇