PNL și PSD s-au înteles pe cum va arăta Educația în noul Guvern. Nu se știe încă ce partid va da ministrul

PNL și PSD s-au înteles pe cum va arăta Educația în noul Guvern. Nu se știe încă ce partid va da ministrul

Liberalii și social democrații s-au înțeles, vineri, la negocierile pe programul de guvernare, la modificările ce vor fi aduse sistemului de educație.

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat că s-a decis reevaluarea programelor sociale, majorarea burselor, creșterea subvenției pentru cantină pentru studenți și achiziția de mijloace de transport pentru școli.

”Am căzut de acord pentru reevaluarea programelor sociale, ”Masă caldă”, ”Școală după școală”, să putem generaliza aceste programe. Am căzut de acord pentru creșterea burse de merit, sociale și de performanță, creșterea subvenției pentru cantină pentru studenți, achiziția de mijloace de transport pentru școli”, a declarat Cîmpeanu.

ADVERTISING

Ministrul interimar al Educației a subliniat că nu au existat puncte de divergență și că toate propunerile discutate azi vor fi incluse în programul de guvernare.

”Nu am identificat puncte de divergență. Vom transpune în textul programului de guvernare toate lucrurile pe care am căzut de acord”, a mai spus ministrul.

Întrebat ce părere are despre propunerea PSD de testare gratuită Covid în școli, Cîmpeanu a precizat că este în totalitate de acord.

”Susținem total această testare gratuită, atât pentru elevi, pentru personalul didactic și nedidactic”, a punctat Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISING

În ceea ce privește partidul care va deține portofoliul Educației, ministrul a spus că încă nu s-a decis dacă acesta va reveni PNL sau PSD.

”În momentul de față armonizăm obiectivele, apoi avem o echipă de negociere, din care eu nu fac parte, care va stabili ce partid va prelua Ministerul Educației”, a mai afirmat Sorin Cîmpeanu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇