Conducerea USR a votat în unanimitate pentru desecretizarea şedinţei în care Cioloş ar fi ameninţat cu demisia

Conducerea USR a votat în unanimitate pentru desecretizarea şedinţei în care Cioloş ar fi ameninţat cu demisia

Biroul Naţional al USR a votat, duminică, în unanimitate pentru desecretizarea şedinţei în care Dacian Cioloş ar fi ameninţat cu demisia, potrivit unor surse politice participante la şedinţă.

Acestea au declarat pentru News.ro că momentul în care şedinţa va fi transmisă membrilor USR nu a fost încă stabilit, existând discuţii referitoare la respectarea GDPR.

Şedinţa a avut loc joi, iar Dacian Cioloş ar fi afirmat că, dacă programul de preşedinte pe care l-a prezentat colegilor nu este asumat de Biroul Naţional - în care echipa Barna are majoritate – va renunţa la funcţia de preşedinte.

ADVERTISING

Înaintea şedinţei de duminică, Dacian Cioloş le-a transmis colegilor un mesaj pe unul dintre grupurile interne. El a spus că a afirmat în şedinţa de joi ceea ce va spune şi luni: dacă măsurile propuse de el nu vor fi votate, va renunţa la funcţia de preşedinte. ”Voi continua ca membru”, a transmis Cioloş.

”Vă spun eu ce am spus joi şi voi spune şi mâine ca să fie foarte clar: dacă nu există susţinere în Biroul Naţional pentru principiile şi măsurile propuse, mandatul meu de preşedinte nu mai are sens.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Şi voi continua să lupt pentru acele principii alături de voi, ca simplu membru. Susţin 100% desecretizarea tuturor şedinţelor de partid şi transparentizarea trebuie să fie un deziderat permanent în politica noastră internă”, le-a spus Cioloş colegilor de partid.

Scandalul în USR a început joi, după ce liderul USR şi-a prezentat programul de preşedinte pentru următorii 2 ani. Documentul cuprinde măsuri pe care parte dintre liderii formaţiunii le consideră de neacceptat.

Iar surse din partid citate de News.ro au susținut că Dacian Cioloş ar fi ameninţat joi seară că, în cazul în care Biroul Politic al USR nu îi aprobă planul de reformă, va reface PLUS şi va avea grupuri parlamentare separate la Cameră şi la Senat.

ADVERTISING

Ulterior, liderul USR, Dacian Cioloș, a negat pentru SpotMedia.ro informațiile apărute în presă, potrivit cărora ar fi amenințat cu ruperea partidului și spune că cine așteaptă demisia lui încearcă să construiască ipoteze false.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇