Scandal în USR: Susținători ai lui Cioloș - 35 de parlamentari şi europarlamentari - au transmis o scrisoare

Scandal în USR: Susținători ai lui Cioloș - 35 de parlamentari şi europarlamentari - au transmis o scrisoare

Treizeci şi cinci de deputaţi, senatori, europarlamentari din USR, dar şi fostul ministru Ciprian Teleman au transmis colegilor o scrisoare în care arată că susţin programul propus de preşedintele Dacian Cioloş, care este în acord cu aşteptările membrilor.

”Trecem printr-o perioadă de criză, existând riscul de a sfârşi în irelevanţă, de a deveni un partid-breloc pe scena politică românească”, au transmis semnatarii scrisorii.

Pe grupul intern din USR a fost transmis şi un mesaj din partea susţinătorilor lui Dacian Cioloş, având titlul ”Scrisoarea aleşilor USR PLUS”.

”USR PLUS este singurul partid anticorupţie, pro-reforme, pro-european şi capabil de guvernare. Asta înseamnă că trebuie să fim în primul rând uniţi, performanţi şi aproape de oameni. Pentru asta este necesar să ne reconectăm cu membrii noştri, cu societatea civilă, cu mediile profesionale şi cu cetăţenii, în general.

ADVERTISING

În acest moment, trebuie să recunoaştem că trecem, ca partid, printr-o perioadă de criză, accentuată de contextul socio-economic actual (pandemia de Covid-19, criza energetică, inflaţie record etc.), existând riscul de a sfârşi în irelevanţă, de a deveni un partid-breloc pe scena politică românească. Dacă vrem să evităm acest lucru trebuie să acţionăm acum”, se arată în document.  

Semnatarii scrisorii consideră că ”soluţiile din program sunt în acord cu solicitările membrilor legate de organizarea de competiţii corecte bazate pe meritocraţie, atât pentru structurile partidului, cât şi pentru guvernare, reafirmă angajamentul pentru o mai strânsă colaborare cu societatea civilă, mediul antreprenorial şi academic şi subliniază necesitatea îmbunătăţirii proceselor electorale interne, respectiv de recrutare pe criterii obiective”.  

ADVERTISING

Semnatarii transmit că ”principiile legate de transparenţă, de alegeri corecte, de asumare, de dialog cu membrii şi cu societatea civilă sunt extrem de importante, mai ales în acest moment critic”.  

”Solicităm ca propunerile făcute să fie analizate cu calm, iar membrii să aibă posibilitatea de a semnala aspectele care pot fi îmbunătăţite. Utilizarea programului pentru alimentarea incriminărilor şi răfuielilor personale nu va face altceva decât să ne dăuneze şi să ne lezeze credibilitatea ca partid matur, cu obiective de guvernare.

De aceea, noi, în calitate de aleşi ai USR PLUS, susţinem şi vom urmări îndeaproape implementarea programului şi cerem Biroului Naţional şi Preşedintelui USR PLUS să dedice forţa şi resursele partidului reformelor promise şi creşterii atractivităţii electorale, să pună punct acestei crize şi să organizeze dezbateri deschise tuturor membrilor pentru a-l operaţionaliza conform unui calendar bine stabilit”, se mai arată în document.  

ADVERTISING

Scrisoarea este semnată de:  

1) Deputat Viorel Băltăreţu 

2) Senator Cristi Berea 

3) Deputat Monica Berescu 

4) Deputat Daniel Blaga 

5) Senator Cristian Bordei 

6) Deputat Diana Buzoianu 

7) Deputat Oana Cambera 

8) Deputat Brian Cristian 

9) Senator Irineu Darău 

10) Senator Anca Dragu 

11) Deputat Cristian Ichim 

12) Deputat Victor Ilie 

13) Deputat Andrei Lupu 

14) Deputat Andrei Miftode 

15) Eurodeputat Alin Mituţa 

16) Senator Gheorghiţă Mîndruţă 

17) Deputat Oana Murariu 

18) Senator Ştefan Pălărie 

19) Eurodeputat Dragoş Pîslaru 

20) Deputat Mihai Poliţeanu 

21) Senator Dragoş Popescu 

22) Senator Cosmin Poteraş 

23) Deputat Alin Prunean 

24) Deputat Cristina Rizea 

25) Deputat Lorant Sas 

26) Senator Simona Spătaru 

27) Deputata Diana Stoica 

28) Eurodeputat Ramona Strugariu 

29) Eurodeputat Nicu Ştefănuţă 

30) Ciprian Teleman 

31) Deputat Cătălin Teniţă 

32) Deputat Daniel Toda 

33) Eurodeputat Dragoş Tudorache 

34) Deputat Simina Tulbure 

35) Deputat Oana Ţoiu 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇