Conducerea PNL a aprobat Legile Educației, după ce Deca a tras un semnal de alarmă legat de banii din PNRR

Conducerea PNL a aprobat Legile Educației, după ce Deca a tras un semnal de alarmă legat de banii din PNRR

Nicolae Ciucă a anunţat că Biroul Politic Naţional al PNL a aprobat proiectele privind modificarea Legilor Educaţiei, iar o şedinţă a coaliţiei va avea loc în această săptămână pentru a stabili calendarul aprobării acestora în Legislativ.

„Alt punct a fost cel legat de Legile Educaţiei şi au fost prezentate concluziile la nivelul doamnei ministru şi Comisiei de specialitate din PNL.

Au fost supuse aprobării aceste proiecte, astfel încât la viitoarea dezbatere în coaliţie să putem susţine proiectele de lege aşa cum arată ele în forma actuală.

ADVERTISING

Am discutat cu partenerii de coaliţie şi urmează să avem o nouă întâlnire şi să agreăm calendarul proiectelor de lege pentru a putea fi dezbătute şi aprobate de Parlament”, a afirmat Nicolae Ciucă, la finalul BPN al PNL de luni. 

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a transmis luni în şedinţa PNL că Legile Educaţiei trebuie aprobate până în luna iunie, pentru că avem jaloane în PNRR şi vom pierde banii dacă nu o facem. Ea a arătat că este nevoie de o asumare politică pe acest pachet de legi şi pe calendarul de aprobare a acestora, au arătat surse liberale pentru News.ro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ministrul le-a mai spus liberalilor că legile au fost în consultare publică, iar toate observaţiile primite au fost transmise către coaliţie.

În 10 ianuarie, liderii coaliţiei de guvernare au decis ca experţii din partide să lucreze cu Ministerul Educaţiei din data de 1 februarie pentru ca proiectele Legilor Educaţiei să poată fi adoptate de către Guvern până pe 15 februarie, iar Parlamentul să le voteze până pe 15 martie.

Vasile Dîncu i-a solicitat preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, prelungirea termenelor pentru prezentarea Legilor Educaţiei în coaliţie şi în Guvern. Dîncu susţinea că proiectele de lege „trebuie revăzute serios” şi anunţa că a început o analiză cu peste 200 de membri din Departamentul Educaţie al partidului.

ADVERTISING

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe i-a răspuns lui Vasile Dîncu, care a solicitat modificarea calendarului pentru adoptarea Legilor Educaţiei, precizând că acest calendar este agreat în coaliţie şi rămâne acelaşi. Legile Educaţiei îşi vor urma parcursul aşa cum am stabilit, a precizat Stroe.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇