Coaliția a decis candidaturi comune la municipii. Liderul PNL Timiș ar putea fi demis după ce a refuzat alianța cu PSD

Coaliția a decis candidaturi comune la municipii. Liderul PNL Timiș ar putea fi demis după ce a refuzat alianța cu PSD

Coaliţia a decis, luni, să aibă candidaturi comune PSD-PNL la câteva municipii reşedinţă de judeţ, astfel că PNL va avea candidatul la Primăria Braşov, iar PSD la primăria Bacău.

La Timiş, unde au fost nemulţumiri din partea liberalilor privind o colaborare cu PSD, s-a decis că PSD va da candidatul la Consiliul Judeţean şi PNL la primăria Timişoara, potrivit unor surse politice citate de News.ro.

Dacă la Primăria Timişoara candidatul susţinut de cele două partide este Nicolae Robu (PNL), la Consiliul Judeţean Timiş PSD nu a anunţat încă cine va candida, dacă va fi sau nu Alfred Simonis, preşedintele PSD Timiş, sau o altă persoană.

ADVERTISING

În ceea ce îl priveşte pe Alin Nica, preşedintele actual al PNL Timiş, care s-a opus vehement unei alianțe între cele două partide la alegerile locale, acesta ar putea fi schimbat din funcţie, în urma unei decizii ce urmează să fie luată de conducerea naţională a PNL.

Delegaţia din Timiş a votat în unanimitate împotriva alianţei electorale cu PSD la Consiliul Naţional Extraordinar al PNL, convocat duminică seara. Toţi cei 21 de delegaţi ai judeţului Timiş au votat împotriva acestei alianţe pe care liberalii timişeni o consideră nefirească, anunţă filiala într-un comunicat transmis luni dimineaţă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Discuţia urmează să continue în coaliţie şi în cazul altor judeţe, precum Satu Mare şi Mureş.

În ceea ce privește primăriile din București, la sectorul 1 va fi candidat din parte PNL şi la sectoarele 2 şi 5 candidaţii vor fi nominalizaţi de PSD.

Liberalii şi social-democraţii mai discută astfel de candidaturi comune şi pentru Satu Mare şi Mureş, dar nu s-a luat încă o decizie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇