Ciucu se gândeşte la demisia din PNL. Ar pierde însă şi mandatul de primar la Sectorul 6

Ciucu se gândeşte la demisia din PNL. Ar pierde însă şi mandatul de primar la Sectorul 6

Preşedintele PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, care este şi primar al Sectorului 6, anunţă că reflectează la o eventuală demisie din partid, după ce formaţiunea a decis să negocieze guvernarea cu PSD.

Ciucu a comentat la o postare pe Facebook care făcea referire la opţiunile pe care le are.  

Postarea vorbea despre demisia din partid – care ar duce la pierderea mandatului - sau opoziţie pe faţă la deciziile pe care le iau liberalii, care ar duce, însă, la pierderea finanţării de la bugetul de stat.  

ADVERTISING

”M-am gândit. Şi mă gândesc. Ceea ce mă ţine este că fără mine, şi ştiu ce vorbesc, alianţa pe Bucureşti s-ar destrăma în câteva zile. Nicuşor Dan ar fi pe nicăieri în acest context şi 3 ani ar trece degeaba. Reflectez”, a scris Ciucu.  

Decizia care a fracturat PNL

Mai mulţi lideri PNL nu au dorit să îşi exprime deloc opţiunea în privinţa unei guvernări cu PSD, în şedinţa de luni seara a conducerii partidului, în timp ce 48 au fost clar în favoarea unei guvernări cu PSD.  

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Interesant este că nici preşedintele partidului, Florin Cîţu, nu şi-a exprimat explicit votul, deşi el este cel care a cerut colegilor să se pronunţe în legătură cu o negociere cu PSD. 

S-au opus unei negocieri cu PSD Organizaţia Bucureşti, prin vocea lui Ciprian Ciucu. La fel și liderii filialelor Sector 1 - Sebastian Burduja, Sector 2 - Monica Anisie, Sector 3 - Antonel Tanase, Sector 5 - Dan Meran și Paul Moldovan, interimarul de la PNL Sector 6. filiala Sector 1, prin Sebastian B

ADVERTISING

Au mai votat împotrivă PNL Giurgiu - Dan Motreanu, Dâmbovița - Virgil Guran, Bistrița - Ioan Turc, Brașov - Adrian Veștea, Covasna - Olimpiu Floroian, Brăila - Alexandru Popa, Tulcea - Ștefan Ilie, Vrancea - Cătălin Toma.

De la PNL Bihor, au votat contra atât președintele filialei, Ilie Bolojan, cât și deputatul Florica Cherecheș si președintele PNL Oradea Florin Birta.

Citește aici cum s-a luat decizia: Cine a votat pro și cine contra PSD la ședința care a fracturat PNL: Cîțu s-a spălat pe mâini, Boc nici nu a venit (Surse Spot)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇