Ciucu face spital în Sectorul 6

Ciucu face spital în Sectorul 6
Foto: Facebook Ciprian Ciucu

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a prezentat, miercuri, studiul de fezabilitate pentru spitalul care urmează să fie construit în proximitatea cartierelor Militari și Drumul Taberei. Spitalu ar urma să aibă 160 de paturi, va costa circa 339 milioane lei și urmează să fie gata până în 2026.

Am prezentat studiul de fezabilitate pentru Spitalul pe care îl facem în proximitatea cartierelor #Militari și…

Publicată de Ciprian Ciucu pe Miercuri, 8 septembrie 2021

„Am prezentat studiul de fezabilitate pentru Spitalul pe care îl facem în proximitatea cartierelor Militari și Drumul Taberei. Locația (bd. Timișoara) oferă acces excelent din toate părțile, mai ales că vom avea drumul Valea Largă la 4 benzi (dinspre Prelungirea Ghencea) și vom avea și penetrația bd. Timişoara, care va face legătura cu Șoseaua de Centură”, anunță Ciprian Ciucu, pe Facebook.

ADVERTISING

Potrivit primarului Sectorului 6, spitalul va avea 140 de paturi contractate, 20 de paturi internare de zi, demisol și 4 etaje; iar bugetul estimat este de 339 milioane de lei.

Spitalul de pe Bulevardul Timișoara ar urma să aibă mai multe specialități, de la Urgențe până la medicină internă, ORL, Oftalmologie, oncologie medicală, chirurgie generală, obstetrică – ginecologie, ortopedie și traumatologie, neurologie, dermatovenerologie, cardiologie, pediatrie, endocrinologie, urologie, psihiatrie, reumatologie, gastroenterologie, hematologie, psihologie și planning familial.

ADVERTISING

„În funcție de cum vom avea acces la finanțare, termenul de finalizare a lucrărilor nu poate fi estimat foarte exact și este dependent de asigurarea finanțărilor. Cu cât vom atrage mai multe finanțări guvernamentale și externe, cu atât va fi gata mai repede, cu cât va fi mai dependent de bugetul local cu atât va mai crește durata de execuție, în funcție de ceea ce ne permitem să alocăm de la bugetul local.

Una peste alta, până în 2025/2026 ar trebui să fie gata. Este un proiect mare, un proiect de la zero, un proiect extrem de necesar. Îmi e puțin teamă de complexitatea lui, dar sunt deja foarte dedicat acestui proiect și îl vom avea la noi, în Sectorul 6”, conchide Ciucu.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇