Ciucu explică de ce nu a votat guvernarea cu PSD: Am întoarce spatele și nu am fi corecți cu cei care ne-au votat

Ciucu explică de ce nu a votat guvernarea cu PSD:  Am întoarce spatele și nu am fi corecți cu cei care ne-au votat

Liderul PNL București, Ciprian Ciucu, argumentează votul dat luni seara împotriva alianței cu PSD.

„Mi s-ar părea cumva că am întoarce spatele și nu am fi corecți cu cei care ne-au votat. Avem un electorat care nu ne-a dat mandat să facem alianță cu PSD, ci din contră””, explică primarul Sectorului 6.

„Spun ce am spus și aseară (luni seară - n.red.). În primul rând, pe mine mă interesează foarte mult ce se întâmplă și în București, în sensul în care aici avem o logică electorală și s-au câștigat alegerile împreună cu USR PLUS și această alianță, din punctul meu de vedere, trebuie menținută.

ADVERTISING

În al doilea rând, scorul electoral al PNL București este foarte dependent la nivel național și avem un electorat care nu ne-a dat mandat să facem alianță cu PSD, ci din contră”, a precizat Ciprian Ciucu, marţi, la Digi24.

Un argument pentru care Ciucu a votat împotriva alianței PNL - PSD a fost susținerea reciprocă a PNL - USR la alegerile locale.

„Mi s-ar părea cumva că am întoarce spatele și nu am fi corecți cu cei care ne-au votat”, adaugă liderul PNL București.

Ciprian Ciucu a arătat că argumentul liberalilor proPSD a fost că o alianță cu social-democrații ar fi mult mai stabilă și s-ar încerca „o schimbare a tonului, care este foarte agresiv în România”.

ADVERTISING

Totodată, el crede că premier ar trebui să fie, chiar și al unui guvern PSD-PNL, președintele liberalilor, Florin Cîțu.

PNL a decis, luni seara, să intre la guvernare cu PSD.

Ședința de luni seară a fost una lungă și tensionată, 22 de filiale s-au opus deciziei, în timp ce 48 au susținut propunerea lui Florin Cîțu.

SpotMedia.ro a discutat cu mai multe surse liberale pentru a afla ce s-a întâmplat în spatele ușilor închise și iată filmul evenimentelor de luni seară.

Vezi şi analizele pe subiect: PNL în anticamera morții şi Trădarea. Adunarea forțelor. Construcția proiectului politic al Opoziției: Coaliția România Europeană


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇