Ciucă l-a sunat pe Cioloş. S-ar putea întâlni săptămâna viitoare, dar discuţia nu vizează cooptarea în Guvern (Surse)

Ciucă l-a sunat pe Cioloş. S-ar putea întâlni săptămâna viitoare, dar discuţia nu vizează cooptarea în Guvern (Surse)

Premierul desemnat Nicolae Ciucă l-a sunat, vineri, pe preşedintele USR Dacian Cioloş, o întâlnire urmând a avea loc cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare.

Discuţia dintre cei doi a fost una protocolară, premierul desemnat spunându-i lui Dacian Cioloş că îi va prezenta programul de guvernare când va fi finalizat, însă fără a preciza dacă doreşte o colaborare cu cei de la USR, au declarat surse politice pentru News.ro.

Sursele au mai arătat că nu se pune problema unei cooptări a USR în Guvernul PNL-UDMR, în condiţiile în care liberalii au decis deja că vor merge în Parlament, pentru votul de încredere, cu un guvern minoritar PNL-UDMR, mizând pe susţinerea din partea PSD.

ADVERTISING

Klaus Iohannis l-a desemnat joi pe Nicolae Ciucă în funcția de premier, acesta având acum 10 zile să formeze un guvern și să obțină votul Parlamentului.

Ciucă a anunțat că va începe imediat negocierile ”cu toate forțele politice responsabile” pentru a forma guvernul și a obține votul Parlamentului.

PSD a decis, în cadrul Biroului Permanent Naţional, să aibă o întâlnire cu prim-ministrul desemnat, Nicolae Ciucă.

Am luat o decizie în cadrul Biroului Permanent Naţional să ne vedem cu prim-ministrul desemnat. E şi normal să ne vedem cu premierul desemnat, e un moment destul de dificil prin care trece România”, a afirmat Marcel Ciolacu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a adăugat că premierul desemnat a solicitat această discuţie, iar întâlnirea va avea loc la sediul PSD.

UDMR a decis dejasă susțină Guvernul Ciucă, a anunțat vineri liderul formațiunii, Kelemen Hunor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇