Cîțu și Gorghiu preiau filialele care au fost conduse de oamenii lui Orban

Cîțu și Gorghiu preiau filialele care au fost conduse de oamenii lui Orban

Florin Cîțu a devenit președinte interimar al filialei PNL Sector 3, în timp ce Alina Gorghiu a preluat șefia PNL Argeș.

Organizația de la Sectorul 3 era condusă de Antonel Tănase, care a plecat din partid odată cu Ludovic Orban.

În ce privește PNL Argeș, filiala era condusă de Adrian Miuțescu, care la congres l-a susținut pe Orban și care actualmente este urmărit penal de DNA pentru că ar fi încercat să influențeze numiri în mai multe funcții, de la Poștă la inspectoratul școlar și directori de școli.

ADVERTISING

Amintim că Alina Gorghiu, senator de Timiș, deci fără mari legături cu Argeșul, a fost în război cu liderii locali apropiați de Orban de aici încă de la începutul campaniei pentru șefia PNL.

La începutul lui iulie, aceasta a cerut demiterea inspectorului şcolar general al judeţului Argeş, pe motiv că ar fi adus ”politicul în şcoală şi elevii în politică”, ca să fie asigurată victoria la alegerile interne ale partidului a unui anume lider la PNL Piteşti.

Concret, ea acuza că pentru alegerea lui Gelu Tofan la PNL Pitești, candidat susținut de Ludovic Orban, inspectorul școlar general a înscris elevi de liceu în partid.

ADVERTISING

La două zile de la acuzele lui Gorghiu, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a demis inspectorul școlar.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇