Orban explică decăderea lui Cîțu: Un biet pion. Nu dau cu piciorul în oameni căzuţi

Orban explică decăderea lui Cîțu: Un biet pion. Nu dau cu piciorul în oameni căzuţi

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban spune că Florin Cîţu îşi merită soarta şi că el îl avertizase deja că nu va mai fi nici premier şi nici preşedinte de partid, urmând să fie sacrificat de preşedintele Klaus Iohannis.

”Eu nu dau cu piciorul în oameni căzuţi la pământ. (…) Îşi merită soarta, de la început nu a fost decât o unealtă, un biet pion, am spus de la început că va fi sacrificat, în momentul în care Iohannis şi grupul care a planificat toată această ticăloșie va considera că se poate dispensa de el. I-am şi spus, când a propus excluderea mea, că în curând nu va mai fi premier şi nici preşedintele partidului”, a spus Ludovic Orban, duminică, la Realitatea Plus.

ADVERTISING

Ludovic Orban a criticat şi intenţia PNL de a merge alături de PSD la consultările de la Cotroceni, afirmând că el nu s-ar fi dus cu acest partid. ”Dacă eram preşedintele PNL, nu acceptam să merg alături de PSD”, a spus el. 

Nu PSD omoară Partidul Naţional Liberal, ci Iohannis”, a mai declarat Orban. 

Despre alegerea lui Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier, Orban a spus că acesta ”a fost inclusiv în planurile preşedintelui şi după 6 decembrie, pentru că preşedintele are încredere în Nicolae Ciucă, pentru că ştie că acesta, fiind militar, nu îl ascultă decât pe el”.

ADVERTISING

Ludovic Orban a mai spus că a transmis, după alegerile parlamentare, că el nu poate accepta să îl sprijine pe Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier, şi că ”un partid liberal nu poate sprijini un militar şi că nu e normal ca un om care toată viaţa lui a ascultat de ordine şi a dat ordine să ştie cum funcţioneze democraţia”.

Întrebat cine e acum ”generalul”, Orban a spus că în mod evident Klaus Iohannis. ”Cel puţin aşa crede el. (..) S-ar putea să existe alţii care îndreaptă evenimentele în direcţia respectivă şi să aibă alte obiective. Timpul o da dovedi, de obicei secretele nu durează foarte mult, mai ales în România”, a completat el. 

ADVERTISING

Despre ce anume urmăreşte Klaus Iohannis, Orban a declarat: ”Probabil urmăreşte şi un obiectiv secundar, să scape nevătămat, în condiţiile în care dacă mâine ar fi un referendum de demitere al preşedintelui, probabil peste 80% din populaţia României, dintre cei care ar veni la vot, ar vota pentru demiterea preşedintelui”. 

Întrebat dacă noul său partid se va numi Forţa Naţională, Orban a spus că a făcut deja o primă discuţie cu parlamentarii care îi sunt alături. ”Am identificat 7 sau 8 posibile nume, le vom testa, astfel încât să vedem care este cel mai potrivit”, a spus el. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇