Deputații juriști au dat undă verde DNA să facă percheziții la Adrian Miuțescu

Deputații juriști au dat undă verde DNA să facă percheziții la Adrian Miuțescu

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a votat, joi, cererea DNA de încuviinţare a percheziţiei informatice în cazul deputatului de Argeş, ales pe listele PNL, Adrian Miuţescu. Anunţul a fost făcut de deputatul USR Mihai Poliţeanu, membru al comisiei, care a spus că a votat în favoarea cererii, pentru că ”nimeni nu trebuie să aibă tratament preferenţial în faţa legii”.

MIhai Poliţeanu a scris pe Facebook că în comisia juridică s-a votat in unanimitate incuviinţarea percheziţiei în cazul fostului liberal Adrian Miuţescu.

ADVERTISING

Potrivit deputatului USR, Miuţescu ”este acuzat de DNA pentru săvârşirea a opt infracţiuni de folosire a influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, anume folosirea influenţei pentru a facilita numiri politice în instituţii publice”. 

El a mai afirmat că de la şedinţa Comisiei juridice pentru încuviinţarea percheziţiei informatice în cazul deputatului Miutescu au lipsit reprezentanţii AUR şi UDMR, dar a fost cvorum, fiind prezenţi 21 de deputaţi din 27.   

ADVERTISING

Procurorul şef al DNA a iniţiat, pe 24 noiembrie, procedura necesară în vederea încuviinţării, de către Camera Deputaţilor, a percheziţiei informatice  în dosarul penal privind pe Miuţescu Gheorghe Adrian, în prezent deputat în Parlamentul României, suspect pentru săvârşirea a opt infracţiuni de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (art.13 din Legea 78/2000)

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇