Cîmpeanu, despre inspectorul demis din Argeș: Nu știu la cerința cui am luat această decizie

Cîmpeanu, despre inspectorul demis din Argeș: Nu știu la cerința cui am luat această decizie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că nu știe la cerința cui a luat decizia să-l demită pe inspectorul general școlar din Argeș, auzat că ar fi înscris elevi în PNL. Această demitere a marcat un nou episod în războiul pentru putere dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu.

Nu știu la cerința cui am luat această decizie, dar voi lua această decizie ori de câte ori un inspector general își va permite să ducă politicul în școală și elevii în politică, cu atât mai mult dacă este vorba despre elevi minori, care nu au încă drept de vot.

ADVERTISING

Pe borderourile de vot există elevi înscriși care au votat având vârsta mai mică de 18 ani. Potrivit Constituției României dreptul de vot se capătă la vârsta de 18 ani”, spune Sorin Cîmpeanu, potrivit Mediafax.

Acuzațiile lui Gorghiu, ironiile lui Orban

Reacția vine după ce Ludovic Orban, președintele PNL, a ironizat-o pe Alina Gorghiu, care a cerut demiterea inspectorului școlar general de la Argeș, despre care a spus că a dus politicul în școală și elevii în politică.

„Inspectorul școlar general al județului Argeș trebuie demis de urgență pentru că a dus politicul în școală și elevii în politică, uzând de poziția sa! Singura politică pe care trebuia să o facă era cea a educației! Sper că situația de la Argeș este unică la nivel național și va fi rapid soluționată.

ADVERTISING

Când interesele politice surclasează atribuțiile unei funcții publice, când un inspector școlar general obligă profesorii să voteze în funcție de simpatiile sale și când elevii devin în mâna sa masă de manevră, soluția este una singură: demiterea”, spunea Gorghiu.

Ea preciza că, potrivit presei locale argeșene, la sfârșitul săptămânii trecute, „pentru a asigura victoria unui anume lider la PNL Pitești, inspectorul școlar general a înscris elevi de liceu în partid, deși conform convocatorului, drept de vot au doar membri cotizanți până la 31 decembrie”.

ADVERTISING

Declarațiile lui Gorghiu au venit după ce la PNL Pitești competiția a fost câștigată de Gelu Tofan, susținut de Ludovic Orban.

Orban a ironizat-o ulterior pe Gorghiu, spunând că nu știa că are o colegă senator care conduce Guvernul și Ministerul Educației.

Tofan a susținut că cea demisă de Cîmpeanu era nevinovată și că acuzațiile lui Gorghiu au fost făcute pentru că ”Ludovic Orban le creează multora insomnii în perioada asta”.

Mai trist mi se pare că un coleg de partid, ministru votat inclusiv de mine la instalarea guvernului Orban, a executat porunca Alinei Gorghiu, fără să mă consulte și pe mine și fără să facă o anchetă pentru a stabili dacă zvonurile au sau nu o doză de adevăr.

Sper că un asemenea cutremur la vârful Inspectoratului Școlar Județean Argeș nu va avea efecte nedorite asupra educației argeșene. Vreau să adaug că aceasta nu este prima încercare de destabilizare a BPJ Argeș. Alina Gorghiu a mai avut tentative de schimbare a unor directori. Știu asta de la miniștrii de resort. E regretabil că a coborât la acest nivel!”, a spus Tofan.

DECLARAȚIE POLITICĂADRIAN MIUȚESCU: NU M-AM HAZARDAT SĂ FAC IMEDIAT DECLARAȚII DESPRE DEMITEREA LILIANEI MURGULEȚ. MAI...

Publicată de PNL Arges pe Marţi, 6 iulie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇