Cîţu: PNRR nu a fost respins. Cei care lucrează la Plan nu merg în concediu până nu avem Planul aprobat, altfel pleacă acasă

Cîţu: PNRR nu a fost respins. Cei care lucrează la Plan nu merg în concediu până nu avem Planul aprobat, altfel pleacă acasă

Premierul Florin Cîţu precizează că PNRR nu a fost respins şi nici retrimis, iar CE a făcut observaţii la care România va răspunde. Totodată, el a atras atenţia celor care lucrează la PNRR că nu pot pleca în concediu până când planul nu va fi aprobat, iar dacă cineva îl tratează cu superficialitate, pleacă acasă.

„Încă de la prima oră, de ieri de fapt, am văzut mai multe ştiri false. E foarte simplu. Am spus şi de azi dimineaţă înainte să plec că nu a fost respins PNRR şi nu a fost retrimis PNRR şi asta înainte să vină Comisia cu precizări care au confirmat ce am spus.

Nu pierdem aceşti bani. 29,2 miliarde euro îi vom lua pe toţi. Avem proiecte importante depuse pentru România, care vor fi terminate până în 2026, infrastructură, spitale, România educată, iar în acest moment suntem în procedura firească în care sunt toate ţările din UE. Comisia Europeană face observaţii. Noi le răspundem. Şi aici suntem în acest moment”, a declarat premierul Cîțu, intr-o conferință de presă la Zalău.

ADVERTISING

De asemenea, el a transmis un avertisment public.

”Avem un mesaj clar pentru cei care lucrează la PNRR, pentru funcţionarii publici – trebuie să ştiţi că nu puteţi să mergeţi în concediu până nu avem acest PNRR aprobat. E responsabilitatea noastră să avem cel mai bun PNRR. De aceea trebuie să luaţi toate observaţiile Comisiei Europene şi să le trataţi cu mare, mare atenţie.

Dacă cumva, din cauza unei tratări superficiale a acestor observaţii de vreun funcţionar, de la cel mai mic până la cel mai mare, şi vom aveam probleme pe PNRR, vă garantez că acele persoane pleacă acasă. Nimeni nu pleacă acasă, în concediu, până nu avem acest PNRR aprobat”, a declarat Florin Cîţu.

Conferință de presă susținută de premierul Florin Cîțu la Zalău

Conferință de presă susținută la Zalău

Publicată de Florin Cîţu pe Vineri, 11 iunie 2021

Precizările vin în contextul în care Comisia Europeană a transmis, joi, câteva zeci de observaţii pe tema Planului Naţional de Redresare şi Reziliență (PNRR) depus de România, care are peste 2.000 de pagini.

ADVERTISING

Comisia Europeană a început evaluarea aprofundată a planurilor de redresare şi rezilienţă pe care le-a primit şi va acţiona în strânsă colaborare cu statul membru în cauză pentru a clarifica orice potenţială întrebare, scopul fiind utilizarea optimă a fondurilor, precizează CE după apariţia informaţiilor referitoare la obiecţiile sale faţă de PNRR.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a susținut că PNRR trimis de România ar fi fost respins și a cerut demisia ministrului responsabil, Cristian Ghinea. La rândul său, ministrul Ghinea l-a acuzat pe Ciolacu de minciună și i-a propus să joace deschis, cu demisiile pe masă.

ADVERTISING

Deputaţii PSD au depus miercuri, în plen, o moţiune simplă împotriva ministrului Ghinea.

Citește mai multe despre negocierile pentru PNRR:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇