Cîțu îl plusează pe Ciolacu: Să se plafoneze toate prețurile, nu doar câteva

Cîțu îl plusează pe Ciolacu: Să se plafoneze toate prețurile, nu doar câteva

Florin Cîţu a afirmat că în cazul în care Guvernul are în plan o plafonare a preţurilor, atunci ea trebuie făcută, de principiu, pentru toate preţurile, nu doar pentru alimentele de bază, cum preciza liderul PSD Marcel Ciolacu.

„Vă spun foarte clar că nu s-a discutat. Nu s-a propus. (…) Dar dacă se ia o decizie şi Guvernul vine cu un program în care să plafonăm preţurile, eu aş spune să fie plafonate toate, nu doar câteva. Coşul de bază este pentru o anumită categorie, dar gândiţi-vă că la energie aşa am început şi apoi a fost pentru toată lumea. Dar, dacă asta se va dori, să mergem pe o plafonare a tuturor preţurilor… Soluţiile trebuie să vină de la Guvern. Aşteptăm soluţiile”, a declarat Florin Cîţu,

ADVERTISING

Întrebat dacă ar trebui să fie o plafonare a alimentelor de bază şi o limită de cumpărături, liderul PNL a răspuns: „Guvernul a spus că va veni cu o soluţie pentru perioadă următoare şi cum vine cu ele atunci ne vom uita la el”.

Alimentele de bază înseamnă ceva pentru dvs. şi altceva pentru mine. De aceea Guvernul trebuie să vină cu soluţia şi să ne spună dacă vrea să plafoneze preţurile. Dacă da, eu spun ca principiu, să le plafoneze pe toate”, a completat Cîţu. 

Marcel Ciolacu a afirmat că o reducere a TVA nu ar avea impactul pe care şi-l doresc liderii coaliţiei. El a adăugat că PSD va aborda subiectul, la întrunirea coaliţiei de marţi seara, unei posibile plafonări a preţurilor la produsele de bază, cum ar fi zahăr, făină, ouă.

ADVERTISING

Ciolacu spune că nu vrea să se întoarcă la comunism

În replică, Ciolacu spune că aceste declarații au fost făcute înainte de şedinţa coaliţiei.

„Acum, venim toţi în ceeaşi logică. Efectul scumpirilor la produsele de bază sunt efectele scumpirilor în energie. Haideţi să acţionăm asupra cauzei”, a spus el, afirmând că trebuie intervenit în primul rând în domeniul energiei.

„Haideţi să mergem la cauză, şi apoi să vedem dacă se mai impune o plafonare a preţurilor, dacă mai cresc”, a arătat preşedintele PSD, arătând că nici trendul privind inflaţia nu este unul bun şi speră ca, prin aceste măsuri, să se echilibreze şi să stopeze creşterea inflaţiei.

ADVERTISING

Liderul PSD a afirmat că va avea discuţii cu reprezentanţii supermarketurilor, pentru a veni cu o soluţie cât mai accesibilă privind creşterea preţurilor la alimente.

Despre informaţiile apărute, privind raţionalizarea unor alimente sau introducerea de cupoane, preşedintele PSD a arătat că statul trebuie să ia anumite măsuri pentru ca unii să nu speculeze astfel de măsuri.

Întrebat dacă plafonarea preţului la alimente ar urma să se ia pentru o perioadă de timp, Ciolacu a răspuns: „Categoric, astfel de măsuri le iei în cadrul legal şi în cadrul legal nu pot fi decât limitate într-o perioadă de timp, pentru că, altfel, intervenim într-o piaţă liberă pe care ne-am dorit-o cu toţii. Eu unul nu îmi doresc să mă întorc în comunism”.

Liderul PSD a mai arătat că la nivelul coaliţiei se vor stabili echipe de lucru, pe diferitele domenii. „S-au discutat foarte multe ieri, şi concret şi sunt ferm convins că şi astăzi o să mai avem discuţii, cel puţin cu premierul şi cu Florin Cîţu, pentru a creiona acest program”, a mai arătat el.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇