Ungaria a reglementat prețurile la alimentele de bază, dar magazinele le vând cu rația

Ungaria a reglementat prețurile la alimentele de bază, dar magazinele le vând cu rația

Mai multe lanţuri de magazine din Ungaria au introdus restricţii cantitative pentru produsele cu preţ reglementat, după intrarea în vigoare a deciziei Guvernului ungar de limitare a preţurilor la anumite alimente de bază, relatează MTI.

Publicitate

Spar Ungaria a introdus o raţionalizare în toate magazinele sale privind cantităţile produselor cu preţ reglementat. Clienţii pot cumpăra o singură dată 10 kilograme din făina de grâu şi din zahărul cristal, 10 litri de ulei de floarea-soarelui şi 12 litri de lapte de vacă cu grăsime de 2,8%.

Totodată, clienții nu pot cumpăra deodată mai mult de 10 kg de pulpă de porc şi 4 tăvi sau 3 kg de spate de pui.

Decizia limitării cantităţilor a intervenit din cauza interesului deosebit, decizia având scopul ca toată lumea să poată avea acces în continuare la produsele respective în cantităţi obişnuite pentru o gospodărie, a declarat Márk Maczelka, şeful de comunicaţii la Spar Ungaria.

Publicitate

Companiile din reţeaua CBA pot decide independent dacă introduc restricţii cantitative asupra produselor cu preţ reglementat. Unele magazine au limită la vânzare, însă în majoritatea unităţilor acest lucru nu a fost necesar deocamdată, a declarat directorul de comunicare al CBA pentru agenţia MTI.

Lidl Ungaria a informat MTI de asemenea că a introdus restricţii cantitative asupra alimentelor pentru care se aplică limitarea de preţ, începând cu 1 februarie. Cantităţile de produse ce pot fi achiziţionate o dată au fost maximizate de companie în interesul clienţilor, pentru a putea asigura o aprovizionare constantă cu mărfuri şi pentru a evita posibilitatea unor achiziţii de către comercianţi, a indicat sursa citată.

Tesco Ungaria a informat MTI despre posibilitatea ca produsele reglementate să fie achiziționate în cel mult 5-12 bucăţi.

Marţi, în ziua intrării în vigoare a limitării preţurilor, nu a existat nicio restricţie cantitativă pentru niciun produs – a comunicat lanţul de magazine.

Aldi Ungaria a informat MTI că în prezent examinează posibilitatea introducerii unei eventuale raţionalizări pentru produsele cu preţ reglementat.

Auchan Ungaria intenţionează să asigure aprovizionarea continuă şi corespunzătoare a tuturor clienţilor săi şi cu produse la preţ reglementat, astfel se vede nevoită să limiteze cantităţile care pot fi cumpărate în acelaşi timp, a informat, marţi, compania agenţia MTI.

Compania a decis introducerea, începând de miercuri, a restricţiei cantitative asupra produselor reglementate la preţ. Conform deciziei, cumpărătorii se pot aştepta la o limită de 12 kg la făină albă, zahăr cristal, spată de porc, piept şi spate de pui, respectiv de 12 litri la ulei şi lapte de 2,8% grăsime, a precizat lanţul de magazine.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇