PSD vrea plafonarea prețurilor la alimente, cum a făcut Viktor Orban în Ungaria

PSD vrea plafonarea prețurilor la alimente, cum a făcut Viktor Orban în Ungaria

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, despre intenţia de a introduce TVA zero la alimente, în contextul creşterilor de preţuri, că alte ţări europene au luat alte măsuri, şi anume au plafonat preţurile la alimentele de bază, ceea ce este mult mai bine, el menţionând că deja TVA-ul în România este scăzut la alimente.

citizen

„O să se discute, nu cred că o să ajute TVA zero la alimente. Deja avem un TVA redus la alimente, am văzut alte ţări europene că au luat alte măsuri (Ungaria - n.red.), au plafonat preţurile la alimentele de bază, se pare că este mult mai bine”, a spus preşedintele PSD, la sediul partidului. 

Cel mai apropiat exemplu este cel al regimului Viktor Orban, care a plafonat prețurile pentru mai multe alimente de bază, măsură care a dus la raționalizarea acestor produse la Lidl, pentru a nu-i lăsa pe oameni să cumpere în cantități mari și a evita specula. Polonia, pe de altă parte, a preferat să reducă la zero TVA pentru alimente, până la 31 iulie, iar comercinații au fost somați să facă reducerile corespunzătoare de prețuri.

citizen

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirma recent, referitor la solicitarea PSD privind TVA zero, că Ministerul de Finanţe trebuie să ne spună dacă se poate în Uniunea Europeană TVA zero.

„Ştiu că se discută o directivă la nivelul miniştrilor de Finanţe ai Uniunii Europene, prin care ar putea exista în viitor TVA zero pentru alimente.

Ministrul de Finanţe, care este mult mai updatat la nivelul miniştrilor de Finanţe ai statelor membre ale Uniunii Europene, ar trebui să ne spună dacă se poate acest lucru sau nu se poate acest lucru. Eu sunt de acord cu orice schemă care ajută oamenii, din punctul nostru, al Ministerului Energiei”, spunea Popescu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇