Cîțu explică de ce a demis după 24 de ore secretarul de la Sănătate

Cîțu explică de ce a demis după 24 de ore secretarul de la Sănătate

Florin Cîțu a spus, după demiterea lui Cosmin Baciu din funcția de secretar de stat în MS, că a fost o eroare procedurală dar că oricum rămâne de văzut dacă acesta mai are susținerea PNL.

Deci, momentan nu se știe dacă Baciu va fi renumit în post, dar nici nu e exclusă această variantă. Asta ar face destul de ciudată situația lui, avnd în vedere că a mai fost demis o dată de Cîțu la începutul anului, apoi numit iar joi, doar pentru a fi demis vineri.

”Avem nevoie de reorganizarea ministerului, pentru a avea șase secretari de stat. Pe protocol, al 6-lea (secretar de stat din Ministerul Sănătății - n.red.) era pentru PNL. Se va rezolva problema, am vorbit cu Ministerul Sănătății, vom avea reorganizarea, al 6-lea secretar de stat și apoi vom face numirea. În același timp, trebuie să vedem dacă filiala îl va mai susține pe dl Baciu sau nu. Aici sunt alte discuții interne în PNL și vom vedea”, a declarat Florin Cîțu vineri după-amiaza.

ADVERTISING

Întrebat dacă Baciu a fost demis pentru că face parte din echipa care îl susține pe Ludovic Orban la șefia PNL, și nu pe el, premierul Cîțu a replicat:

”Nu. În niciun caz. Nu are nicio legătură. Aici, eu am spus de fiecare dată că vreau să pun profesioniști în aceste funcții. E adevărat, susținuți de filiale, dar profesioniști de fiecare dată. Ei trebuie verificați, să aibă un CV impecabil, experiență foarte bună. Aici este vorba despre protocolul pe care îl avem în coaliție”, a explicat prim-ministrul.

Ce spune despre mesajul din Alba

Jurnaliștii au vrut să știe și ce părere are Florin Cîțu despre mesajul liderului PNL Alba, Mircea Hava, care între altele a spus că ”premierii vin și pleacă”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Nu comentez ceea ce spun președinții de filiale, suntem toți în campanie”, a răspuns rapid premierul.

În fine, Cîțu a mai spus că alegerile interne vor face ca PNL să fie mai puternic apoi.

”PNL va mai puternic după aceste alegeri. Veți vedea că vom fi mai uniți după aceste alegeri și vom fi mai puternici. Vom fi cel mai important partid din România politic”, a conchis el.

Context

După demiterea lui Alexandru Nazare de la Finanțe, pe care Ludovic Orban a pus-o pe seama faptului că fostul ministru a refuzat să-l susțină pe Florin Cîțu în cursa pentru șefia PNL, premierul a mai semnat o demisie care poate ridica semne de întrebare.

ADVERTISING

Este vorba de Cosmin Baciu, care a fost demis vineri din funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății la doar 24 de ore după ce, tot cu semnătura lui Florin Cîțu, fusese numit.

Explicația de la Guvern este că joi, la numirea lui Baciu, nu a fost respectată procedura și că întâi trebuia să fie publicată în Monitorul Oficial hotărârea pentru reorganizarea MS, care să ateste că este nevoie de încă un post de secretar de stat.

Potrivit legislației în vigoare, Ministerul Sănătății este condus de un ministru și 5 secretari de stat. La acest moment însă există doar 4 secretari de stat, după demiterea Andreei Moldovan odată cu Vlad Voiculescu.

Citește mai multe despre lupta politică din PNL:

Iată și articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇