Cioloș: Îmi recunosc greșeala, mi-am forțat colegii din PLUS să intre în USR

Cioloș: Îmi recunosc greșeala, mi-am forțat colegii din PLUS să intre în USR

Dacian Cioloș respinge acuzațiile aduse de președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, potrivit căruia racolează membri ai partidului.

Astfel, Cioloș spune că decizia celor din USR de a ieși din formațiune este unilaterală, iar fiecare membru hotărăşte acest lucru. Mai mult, el admite că și-a forțat colegii din PLUS să intre în USR.

”Eu trebuie să recunosc că am forțat o dată colegii mei, dar i-am forțat atunci când am spus că, dacă nu acceptă fuziunea, eu îmi voi prezenta demisia din fruntea PLUS, deci i-am forțat să intre în USR, nu să iasă din USR, ca să fie lucrurile clare.

ADVERTISING

Și aici nici Cătălin Drulă, nici altcineva nu poate să spună altceva, pentru că știu foarte bine că am fost unul dintre susținătorii puternici ai acestei fuziuni, pentru că am crezut că după fuziune toată această bătălie pentru posturi și pentru poziții va înceta și că tribalismul va înceta în relația dintre USR și PLUS și că vom avea un singur partid.

Deci da, i-am forțat și aici îmi recunosc greșeala, mi-am forțat colegii din PLUS să intre în USR și să facem fuziunea. Nu poate să spună acum Cătălin Drulă că eu îi forțez să iasă. Decizia de a ieși e unilaterală, fiecare decide acest lucru”, a declarat Dacian Cioloș, joi, la RFI România.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Totodată, el precizează că parlamentarii care au demisionat din partid ”nu au candidat pe lista USR-ului lui Cătălin Drulă niciodată, au candidat pe lista unei alianțe”.

”Acești parlamentari, cel puțin cei care și-au anunțat până acum decizia și înțeleg că și-o vor anunța pe viitor și încă o dată, nu-i o conspirație pe care o face cineva, ci sunt decizii ale acestor oameni, acești oameni nu au candidat pe lista USR-ului lui Cătălin Drulă niciodată, au candidat pe lista unei alianțe, unde cei de la USR nu au vrut să avem o negociere pe o singură listă de candidați, ci au vrut o negociere separată, pe două liste separate, una USR și una PLUS, chiar dacă eram deja în discuții de fuziune, de negociere. Deci această divizare permanentă nu a venit de la PLUS și nu va veni în continuare de la noi”, a completat Cioloș.

ADVERTISING

Într-o conferință de presă susținută marți, Cătălin Drulă a spus că Dacian Cioloş ar avea „un plan lipsit de demnitate”, de a-i „forţa” pe parlamentarii Uniunii să devină traseişti.

„Un plan lipsit de demnitate după părerea mea, un plan în care îi foloseşte pe aceşti oameni ca să câştige prin distrugere. Îi forţează pe aceşti oameni să devină traseişti, la modul unul pe zi. Mie mi se pare un gest nedemn”, a acuzat Cătălin Drulă.

Amintim că, la finalul lunii mai, după săptămâni întregi de zvonuri, Dacian Cioloş a anunţat oficial că a demisionat din USR alături de europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Alin Mituța şi Dragoș Tudorache. Aceștia au lansat un proiect politic, REPER.

Și cel puțin zece parlamentari USR l-ar putea urma pe Dacian Cioloş.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇