Drulă îl critică pe Cioloș după demisia din USR: Politica nu e despre primadonne și vedetism. Are zero șanse

Drulă îl critică pe Cioloș după demisia din USR: Politica nu e despre primadonne și vedetism. Are zero șanse

Președintele interimar al USR Cătălin Drulă a criticat gestul făcut de Dacian Cioloș, de a demisiona din USR alături de alți 4 europarlamentari. El consideră că este „o eroare strategică” ce va ajuta PSD și PNL, iar proiectul REPER este unul „pe persoană fizică, de vanitate”.

„În România avem foarte mult de muncă în Opoziție la aceste două partide care au o guvernare dezastruoasă în prezent, o muncă pe care o facem la USR împreună cu toți colegii noștri buni din ex-PLUS sau din ex-USR – nu contează de unde sunt. Aici este casa bună a tuturor celor care vor să construiască această alternativă în România. Asta am și promis românilor în 2019, în 2020, în 2021 am fost șef de campanie la vremea respectivă și am spus că ne unim, nu că ne dezbinăm”, și-a început Drulă mesajul.

ADVERTISING

Gestul lui Dacian Cioloș este catalogat de președintele interimar Cătălin Drulă „fără sens politic”.

„Așa că acest gest – un proiect până la urmă pe persoană fizică, un proiect de vanitate – n-are niciun sens politic. Noi rămânem în continuare să construim aici în USR alternativa liberală, modernizatoare, democratică, optimistă, luminoasă pentru 2024”, a spus Drulă.

„Până la urmă depinde de fiecare om ce face cu cariera lui politică. A ales o serie de renunțări în ultima vreme: demisie de la Renew, demisie de la președinția USR, demisie din USR acum. Eu cred că politica se face prin asumare, nu prin renunțări și că trebuie să alegem calea asta a construcției, mai luminoasă, mai optimistă, nu să ne lăsăm dominați de umbre”, a adăugat președintele interimar al USR.

ADVERTISING

Întrebat dacă vor urma noi plecări din partid, Drulă a spus că a discutat cu mulți colegi în ultimele săptămâni și i-au spus că vor să continue în USR.

„De altfel, pentru cei care vin din ex-PLUS e mai greu emoțional, că e fostul lider al acelui partid și până la urmă există o legătură, dar oamenii sunt la fel de consternați de lipsa de sens politic a acestui gest. Ne-am adunat împreună ca să fim mai puternici și să facem ceva. (...) Politica nu e despre primadonne și despre vedetism”, a afirmat Cătălin Drulă.

ADVERTISING

Reper, zero șanse

Întrebat, în continuare, dacă USR îl va primi pe Dacian Cioloș cu REPER într-o nouă construcție, cum s-a întâmplat cu PLUS, Drulă a afirmat că „în politică nu ne putem juca cu mandatele oamenilor ca la reality show-uri la care ne mai uităm cine cu cine se combină și în ce fel. Avem un mandat să facem opoziția liberală și democratică. Am promis oamenilor că ne unim. Suntem aici și construim”.

Despre șansele pe care le dă noii formațiuni REPER, Drulă a spus: „Zero. Pentru că nu are sens politic. O construcție trebuie să aibă un sens politic, un înțeles, o diferențiere, să care o energie. Or energia unei persoane care e mai degrabă spre deconstrucție, spre renunțare, nu poate să fie motor de mișcare politică”.

Europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Alin Mituța, Dragoș Tudorache și Dacian Cioloș au renunțat marți la calitatea de membri ai partidului Uniunea Salvați România, anunță aceștia într-un comunicat de presă. Cei 5 înființează partidul REPER.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇