Cioloș îi mulțumește lui Iohannis pentru încrederea de a-l desemna premier: Nu știu care au fost motivele reale ale deciziei

Cioloș îi mulțumește lui Iohannis pentru încrederea de a-l desemna premier: Nu știu care au fost motivele reale ale deciziei

Dacian Cioloș anunță că va prezenta duminică, în fața Comitetului Politic al USR, lista cabinetului și programul de guvernare cu care USR va merge în Parlament.

Într-o postare pe Facebook, președintele USR îi mulțumește lui Iohannis pentru încredere, dar spune că nu știe care au fost motivele reale ale deciziei.

„Datoria mea, ca politician, e să răspund tuturor întrebărilor, iar cei care vor să știe de ce nu am depus mandatul primit de la președintele României au dreptul să întrebe și să li se răspundă. Mergem până la capăt pentru simplul fapt că politicianul român trebuie să-i redea cetățeanului român încrederea în stat și în capacitatea acestuia de a-i apăra interesele cât mai bine cu putință”, scrie Cioloș pe Facebook.

ADVERTISING

Potrivit acestuia, este o criză de durată, pentru că nu se poate rezolva o problemă care a trenat 30 de ani în câteva luni.

„Criza sanitară este un rezultat al lipsei de încredere în instituții înainte de orice. Criza energetică este o criză europeană și globală care va afecta în cel mai dur mod cu putință România. Din nefericire, aceste săptămâni nu au contribuit la creșterea încrederii cetățenilor în capacitatea politicului de a rezolva probleme, ba dimpotrivă.

Cred că este nevoie de multă onestitate în perioada care vine, pentru că avem doar două soluții: o criză totală care va duce la implozia sistemului și la o perioadă de extremism și populism sau recâștigarea încrederii în noi, care să se facă onest și prin muncă reală.

ADVERTISING

Și, pentru că onestitatea este valoarea de bază, trebuie spus că, paradoxal, foarte probabil suntem singura soluție pentru momentul de față, care convine tuturor forțelor politice în momentul în care ne găsim. Mergem mai departe, pentru că am putea fi o soluție convenabilă întregii clase politice. Votul din Parlament va decide”, mai spune liderul USR.

Cioloș spune că va prezenta Biroului Național USR și Comitetului Politic USR o listă de miniștri și va fi votată pentru a ajunge în Parlament.

Președintele USR adaugă că există „o aversiune și o nervozitate” la adresa USR în PNL încă din campaniile electorale din 2019 și 2020.

ADVERTISING

„În finalul acestei mărturisiri, aș vrea să îi mulțumesc președintelui Iohannis pentru încrederea acordată odată cu acest mandat. Nu știu care au fost motivele reale ale acestei decizii, dar formal cred că trebuie să restabilim o relație funcțională între instituțiile statului român”, își încheie Dacian Cioloș postarea.

Determinarea de a merge până la capătVoi prezenta astăzi Comitetului Politic al USR reunit în procedură de urgență...

Publicată de Dacian Cioloş pe Duminică, 17 octombrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇