Ciolacu zice că are un prieten foarte bun, decan de facultate, care îl ajută să „reziste”. Și dacă nu ar fi intrat în coaliție, PSD ar fi avut 60% (Video)

Ciolacu zice că are un prieten foarte bun, decan de facultate, care îl ajută să „reziste”. Și dacă nu ar fi intrat în coaliție, PSD ar fi avut 60% (Video)

Marcel Ciolacu a povestit, vineri la Conferinţa judeţeană PSD Hunedoara, că are un prieten foarte bun, decan de facultate importantă din București, care în fiecare dimineaţă îi scrie „Jos Guvernul”. Ceea ce îl face să se simtă foarte bine și să „reziste”. El a mai spus că dacă PSD nu ar fi intrat în coaliție cu PNL, „acum am fi avut 60%. Dar la ce ne folosea?”

„O să încep cu un slogan mobilizator «Jos Guvernul». Să ştiţi că am un prieten foarte bun, decan la o importantă facultate din Bucureşti care în fiecare dimineaţă îmi scrie «Jos Guvernul». Şi mă simt, Vasile, foarte bine. Eu aşa rezist.

ADVERTISING

Şi îi rog pe toţi prietenii şi pe dumneavoastră, atunci când îmi mai scrieţi pe WhatsApp sau prin sms-uri, în loc să îmi scrieţi «Salut, Marcel», nu mă deranjează dacă începeţi cu «Jos Guvernul». E un mod de a te autoapăra”, a spus premierul Marcel Ciolacu, vineri, la Conferinţa judeţeană PSD Hunedoara, care a avut loc la Domeniile Streiului din comuna Băcia.

Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Sorin Grindeanu și Laurențiu Nistor la Hunedoara – 29.09.2023

Conferință de presă susținută de premierul Marcel Ciolacu, secretarul general PSD Paul Stănescu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Sorin Grindeanu, și președintele Consiliului Județean Hunedoara Laurențiu Nistor, la Hunedoara

Publicată de Marcel Ciolacu pe Vineri, 29 septembrie 2023

Ciolacu a mai spus că el crede că problema României sunt liderii.

„Să ştiţi că cred că suntem atât de mulţi preşedinţi în România, de batem şi ordonatorii de credite. Problema României sunt liderii. Bătaia între oamenii politici ar trebui să fie cine este lider politic, cine se transformă din om politic în om de stat, care trebuie decis ce e mai bine nu neapărat pentru tine, nu neapărat pentru partidul din care faci parte, ci în primul şi în primul rând ce e mai bine pentru oameni şi pentru România”, a declarat Marcel Ciolacu.

ADVERTISING

Fără coaliția cu PNL, PSD ajungea la 60%

În ce privește coaliția de guvernare, Ciolacu a spus că atât el cât şi colegii de partid au intrat în alianța cu PNL cu „inima deschisă”.

„Am intrat în această coaliţie. Cred că dacă nu intram, acum aveam 60%. La ce ne folosea? La ce ne folosea să avem 60% şi să avem o ţară cu fondurile europene blocate, o ţară în criză socială şi o guvernare care nu îşi găsea eficienţa?

Am intrat cu inima deschisă, susţinut de colegii mei şi de dumneavoastră, şi am reuşit în această coaliţie să aducem o coerenţă guvernamentală, împreună cu celălalt partid, PNL. Asta nu înseamnă că vreodată, eu, Marcel Ciolacu, voi lua vreo decizie care va dăuna PSD”, a mai spus Ciolacu.

ADVERTISING

În context, șeful PSD a vorbit despre modul în care s-ar fi schimbat PSD, care a învățat să funcționeze altfel, să accepte concurența.

„Am învăţat să funcţionăm altfel. Am învăţat să acceptăm că există o concurenţă întotdeauna şi în partid, şi în politică, şi în mediul privat, şi în mediul public, fiindcă lucrurile acestea duc la progres.

Nu trebuie să te superi atunci când alţi colegi încearcă să se afirme şi ţi se pare că vrea cineva să îţi ia locul. Nu. Sunt lucruri normale.

Cel mai important, din punctul meu de vedere, este ca un lider să ştie când să facă pasul în lateral sau înapoi. Atunci când dăunează partidului, să nu se ambiţioneze şi pentru interese personale să distrugă o speranţă a României”, a conchis liderul social-democraţilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇