Ce spune Ciolacu despre candidatura la prezidențiale

Ce spune Ciolacu despre candidatura la prezidențiale

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că nu a decis încă dacă va candida la funcţia de preşedinte al României. El nu exclude o alianţă cu PNL la alegerile din 2024, dar va sprijini doar un candidat de stânga.

”Nu mi-am făcut niciun gând de a candida, în acest moment, la funcţia de preşedinte al României. Sunt suficiente provocări, după cum bine ştiţi, în acest scurt mandat de aproape trei luni de zile, de prim ministru.

Vreau ca România să aibă un buget sustenabil şi predictibil şi toate reformele care sunt prinse în acest moment în PNRR, dar care sunt şi baza aderării României la OECD să fie implementate. Cred că asta e cea mai mare provocare”, a afirmat Marcel Ciolacu, luni seară, la Antena3.

ADVERTISING

El este de părere că România trebuie să aibă un preşedinte de stânga, în condiţiile în care ”marile provocări sunt crizele sociale, echitatea socială”.

”Sunt mai mulţi colegi de ai mei, sau oameni care nu sunt în acest moment în partid, care pot accede la această funcţie, eu voi susţine un preşedinte de stânga”, a adăugat liderul social-democrat. 

Întrebat despre o eventuală alianţă electorală cu PNL, Ciolacu a spus: ”Nu exclud absolut nimic în politică, nu e uşor de realizat, sunt stânga şi dreapta, dar trebuie să recunoaştem că această coaliţie a adus o stabilitate României şi o stabilitate în toată zona”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În ianuarie 2023, acelaşi Ciolacu spunea consideră că ţara noastră are nevoie de un preşedinte de stânga, iar PSD nu va veni neapărat cu un om politic, la alegerile prezidenţiale din 2024, însă va veni cu un intelectual.

Din barca PNL sigura figură viabilă momentan pentru prezidenţiale este fostul premier Nicolae Ciucă, despre care Theodor Stolojan spune că, deşi nu este un personaj charismatic, „este un om care are o integritate clară, are un caracter clar, are nişte realizări foarte clare”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇