Ciolacu visează la un PSD cu organizarea lui Dragnea, diplomația lui Geoană și ”întoarcerea la oameni” a lui Iliescu

Ciolacu visează la un PSD cu organizarea lui Dragnea, diplomația lui Geoană și ”întoarcerea la oameni” a lui Iliescu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a comentat duminică seară situația minerilor din Valea Jiului, care de zile în șir protestează în subteran pentru că nu și-au primit salariile.

El a acuzat Guvernul de ”indolență aproape criminală” și a spus, în context, ce fel de PSD vrea să le ofere oamenilor.

„Vreau să vă zic un lucru. Ce-mi doresc eu de la PSD. Să ştiţi că îmi doresc acel echilibru, bun simţ şi acea întoarcere la oameni pe care a avut-o Ion Iliescu. Să ştiţi că îmi doresc şi profesioniştii pe care i-a adus Adrian Năstase în partid, înapoi.

ADVERTISING

Îmi doresc şi aerul ăla de tinereţe şi de oameni noi aduşi de Victor Ponta, îmi doresc şi organizarea foarte bună a partidului pe timpul lui Liviu Dragnea, şi, nu în ultimul rând, îmi doresc şi diplomaţia pe care a avut-o Mircea Geoană”, a afirmat Marcel Ciolacu duminică seară, la Antena 3.  

El a explicat care este motivul pentru care social-democraţii nu au procedat ca alţi politicieni (de la AUR, n.red.) care au mers în mijlocul minerilor care protestează la suprafaţă, la sediul exploatării miniere de la Lupeni. 

ADVERTISING

„Când stai pe o bombă socială, nu e cazul să o alimentezi. Mai ales de către un partid de talia Partidului Social Democrat. Nu trebuie să foloseşti un necaz al oamenilor, trebuie să ieşi să spui adevărul”, a mai declarat Ciolacu. 

Liderul social-democrat consideră că soluţia pentru problemele minerilor nu este ca aceştia să se deplaseze la Bucureşti.

A șasea zi de protest în subteran

Zeci de mineri de la mina Lupeni sunt blocaţi duminică, pentru a şasea zi consecutiv, în subteran, ei protestând astfel faţă de faptul că nu şi-au primit salariile la timp.

ADVERTISING

Pe de altă partea, duminică după amiază în faţa sediului exploatării miniere de la Lupeni s-au adunat mineri veniţi de la alte mine, dar şi localnici şi membri ai familiilor minerilor.

Protestatarii au strigat: ”Hoţii! Hoţii!”, Unitate!”, „Minerii şi Valea şi-au pierdut răbdarea” şi „Ruşine să vă fie!”.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că este nevoie de „o soluţie pe termen lung” pentru Complexul Energetic Hunedoara, aflat în insolvenţă din anul 2019 şi care are, pe lângă datorii mari către terţi, de returnat şi un ajutor de stat despre care organismele europene au constata că a fost acordat ilegal. Popescu anunţă că minerii îşi vor primi salariile restante „mai devreme de 26 februarie”.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇