Ciolacu spune că ar depune o nouă moțiune de cenzură, dacă USR o susține: Doar un SMS să-mi dea! Ce îi răspunde Dan Barna

Ciolacu spune că ar depune o nouă moțiune de cenzură, dacă USR o susține: Doar un SMS să-mi dea! Ce îi răspunde Dan Barna

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că ar depune o moţiune de cenzură la adresa Guvernului condus de Ludovic Orban în situaţia în care liderul USR, Dan Barna, ar fi dispus să susţină, alături de parlamentarii USR, demersul PSD.

„Eu doresc să fac altfel de politică. O să am discuţii cu liderii politici. Dacă în continuare UDMR-ul, USR-ul, PMP-ul, minorităţile doresc să susţină acest Guvern, le urez succes. Dacă se hotărăsc să pună umărul să scăpăm de această tragedie care este Guvernul Orban, atuncea vom intra cu…

ADVERTISING

În acest moment, PNL-ul are tot: are preşedintele, are Guvernul şi are majoritate în Parlament, nu trebuie să mai depun eu moţiune să constatăm lucrul ăsta, am depus-o, nu mai există gri în Parlament.

Să nu mai vină domnul Barna să-l înjure în Parlament pe Orban, că-l susţine! Dacă vrea, să mă anunţe, doar un sms să-mi dea! «Dom-le, depune moţiunea!» Şi o depun, şi o votăm, şi a trecut”, a afirmat luni seara preşedintele PSD, la TVR.

ADVERTISING

Răspunsul lui Dan Barna

În replică, copreședintele Alianței USR-PLUS, Dan Barna, i-a transmis marți lui Ciolacu că nu va avea niciodată voturile USR ”cât timp PSD înseamnă minciună şi hoţie”.

”Bună dimineaţa, domnule Marcel Ciolacu. Am citit în presă că vă bate gândul unei moţiuni, din aceasta depusă cu câteva săptămâni înaintea alegerilor, şi vă întrebaţi dacă aţi avea voturile USR.

M-am gândit să nu vă las prea mult în aşteptarea răspunsului şi vă răspund simplu şi pe înţeles: Nu veţi avea voturile USR, cât timp PSD înseamnă clanul Firea-Pandele, cât timp PSD înseamnă Florin Iordache şi Şerban Nicolae. Cât timp PSD înseamnă minciună şi hoţie nu veţi avea niciodată voturile USR pentru o moţiune de cenzură sau alt demers de genul acesta”, i-a transmis Barna lui Ciolacu, într-un mesaj video postat pe Facebook.

ADVERTISING

Liderul USR i-a făcut şi o propunere: Să programeze referendumul pentru ”Fără penali în funcţii publice” odată cu alegerile parlamentare.

”În schimb, vă propun altceva pentru a ne arăta că vorba despre o altfel de politică nu este doar o vorbă goală. Vă propun să programăm referendumul pentru Fără penali în funcţii publice odată cu alegerile parlamentare. Haideţi să facem asta şi atunci poate veţi deveni un pic mai credibili. Şi dumneavoastră, şi PSD. Până atunci, nu sunt voturi de la USR pentru o moţiune de cenzură”, a mai spus Barna.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇