Ciolacu și-a amintit de atacurile lui Iohannis și s-a lansat în critici la adresa PNL. Laudă un singur ministru liberal

Ciolacu și-a amintit de atacurile lui Iohannis și s-a lansat în critici la adresa PNL. Laudă un singur ministru liberal

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat sâmbătă mai multe atacuri la adresa liberalilor și a lui Klaus Iohannis.

El spune că nu are o problemă cu actualii „colegi de coaliţie”, dar că aceștia și-au demonstrat incompetența la guvernare și au de dat explicații.

„Eu cred că avem datoria de a fi foarte echilibraţi, de a ne continua munca alături de români, de a da explicaţii, nu de a evita să dăm explicaţii. Să spunem foarte clar de ce luăm anumite decizii. Câteodată se spune că eu am anumite probleme cu anumiţi colegi de coaliţie. Nu. Nu am nicio problemă cu nimeni. Ei trebuie să dea nişte explicaţii.

ADVERTISING

Trebuie să spună de ce au trecut în PNRR că închid termocentrale, când nu le-a cerut nimeni. Trebuie să dea explicaţii de ce au liberalizat preţul, fără să pună nimic în loc. Nu trebuie să dea Sandu Rafila explicaţii de ce trebuie să plătim un miliard de euro pentru vaccinuri care depăşeau de zece ori populaţia României. De ce nu au prins irigaţii în PNRR şi acum încercăm, cu domnul ministru Daea, să prindem acest lucru”, a afirmat Marcel Ciolacu în discursul ţinut sâmbătă după amiază la conferinţa de alegeri a PSD Vrancea. 

Acesta a nominalizat un singur ministru liberal despre care spune că poate fi lăudat, acela fiind titularul portofoliului Investiţiilor şi Proiectelor Europene. 

ADVERTISING

„Pot să-l laud pe Marcel Boloş. Se vede toată abordarea de la ministerul Fondurilor europene este schimbată. Pot să-l laud pe Marius Budăi, (...) am vorbit şi noi la Bruxelles şi ştiu cât de mult l-au lăudat şi că va fi scos acel 9,4 din PNRR în ceea ce priveşte pensiile procent prins pe viitorii 50 de ani, nimeni neştiind ce se întâmplă mâine”, a adăugat liderul PSD.

Ciolacu a criticat și decizia PNL de a guverna cu USR, deși social-democrații erau cei care au câștigat cele mai multe voturi.

„Nu pot să uit determinarea lui Nicu Halici atunci când ne-am bătut cu partenerii noştri de coaliţie de astăzi, când doreau să modifice legile electorale, mai ales în timpul jocului, şi alegerile să fie din două tururi şi atunci Nicu Halici, ca şi preşedinte a Comisiei Juridice, a fost una dintre cheile cele mai importante în acel război şi îi mulţumesc pentru acest lucru şi pentru acea bătăile. (...)

ADVERTISING

A fost o bătălie, în fiecare zi se încerca să se vină cu un proiect pentru a modifica legislaţia din domeniu şi de a duce o gaură totală în coloana vertebrală a PSD. Nu am nicio reţinere să spun: chiar domnul preşedinte Klaus Iohannis îşi dorea acest lucru. Între timp, viaţa le-a aşezat cum şi-au dorit românii.

Să nu uităm că pe noi nu ne-a băgat nimeni pe uşa din dos la guvernare. Partidul Social Democrat a câştigat alegerile generale. Locul PSD era la guvernare. Au dorit să ne demonstreze timp de doi ani că sunt incapabili, creând o majoritate de dreapta să guverneze fără PSD, a fost ambiţia lor. Problema este cu ce am greşit noi şi românii să ni se întâmple o asemenea nenorocire”, a spus Marcel Ciolacu.

Acesta a subliniat că ceea ce este important acum este că există o coaliţie funcţională. 

„Este evident că echipa de miniştri a PSD a adus acea maturitate, acel profesionalism şi acea aplicare de care avea nevoie actul de guvernare”, a adăugat Ciolacu.

Teoria votului util: PSD, singura soluție

Lui i-a ținut sonul și fostul premier Mihai Tudose, care le-a cerut membrilor PSD să le explice alegătorilor „teoria votului util”.

„După ce vă uniţi dumneavoastră toţi aşa şi faceţi, în sfârşit, o echipă care să funcţioneze aici, la Vrancea, să începeţi să spuneţi oamenilor, mai pe româneşte aşa, ceea ce în cărţile alea foarte intelectuale scrie teoria votului util. Adică, bă ţi-o place de nu ştiu cine, dar aia cu plăcutul, te mai duci de Crăciun, de Anul Nou, dacă-ţi place foarte tare poate te duci într-un weekend. Dar pentru viaţă, pentru a face ceva şi pentru a fi bine, bă, social-democraţia, totuşi, hai să nu mai facem experimente cu viaţa noastră! (...)

Spuneţi-le că avem exemple şi am demonstrat în ultimii 20-30 de ani că suntem singura soluţie pentru această ţară, că poate, peste ani şi ceilalţi colegi, cu ghilimele sau fără, din politică, vor reveni la sentimente mai bune. Dar astăzi PSD-ul este singura soluţie pentru România. Asta trebuie să faceţi cu toţii!”, a spus Tudose în discursul de la Vrancea.

El le-a transmis delegaţilor de la PSD Vrancea că au fost membri a unei „organizaţii-fanion”, dar că nu mai sunt.

„Hai să fim sinceri: v-aţi certat de v-aţi sfâşiat. Am o vagă impresie că nici acuma nu v-aţi potolit foarte tare, că în spate aşa, se mai aude câte un cuţit între două coaste”, a adăugat Tudose.

La conferinţa de alegeri a PSD Vrancea Nicuşor Halici a fost ales preşedinte al organizaţiei judeţene.

Fostul preşedinte al filialei judeţene Marian Oprişan nu a participat la conferinţă nici măcar în calitate de delegat. Marcel Ciolacu a explicat, ulterior într-o conferinţă de presă, răspunzând unor întrebări, că Oprişan i-a spus, într-o discuţie la telefon, că nu poate participa.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇