Ciolacu regretă gafa cu Moldova, doar pentru că e prim-ministru: "N-are rost să intru în detaliile glumelor pe care le facem cu toții"

Ciolacu regretă gafa cu Moldova, doar pentru că e prim-ministru: "N-are rost să intru în detaliile glumelor pe care le facem cu toții"

Marcel Ciolacu s-a dus vineri în campanie electorală la Iaşi, ocazie cu care a spus că regretă gluma neinspirată făcută despre Moldova.

Amintim că în aprilie Ciolacu a făcut o gafă de proporții, într-o conferință de presă la Timișoara, precizând că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Astfel, a jignit practic întreaga populaţie a regiunii istorice Moldova.

„Asta e, a venit bănățeanul de Grindeanu să facă autostradă în Moldova. Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți! Dar a venit și un buzoian (adică Ciolacu - n.red.) care totuși împreună cu dl Grindeanu și restul colegilor din Guvern am început să aducem timișorenilor ce e corect să aducem”, a spus Marcel Ciolacu.

ADVERTISING

Întrebat vineri, la Iași, cât de tare crede că l-a afectat gluma, din punct de vedere electoral, Ciolacu a spus: „Știți că eu am mai vândut și Ardealul. Cred că a fost unul dintre cele mai dificile momente ale mele, ca om politic, când am vândut Ardealul și s-a dovedit a fi o minciună. N-are rost să intru în detaliile glumelor pe care le facem cu toții. Nu cred că dvs n-ați zis vreodată bancuri cu ardelenii, oltenii, face parte din spiritul românesc. Cu adevărat, ce regret e că din funcția funcția de prim-ministru n-ar fi trebuit să fac acest lucru și a fost interpretat”.

ADVERTISING

Premierul susține însă că, în ultimii ani, Moldova a fost „văduvită” de investiții.

„Dar diferența dintre ce facem efectiv și o glumă nepotrivită e una foarte mare. Niciodată de la Revoluție încoace un guvern nu a direcționat mai multe fonduri pentru o zonă de dezvoltare cât o face acest guvern. (...) Cu fiecare minister în parte am încercat să echilibrăm un lucru care era evident: Moldova a fost văduvită de investiții majore și de un plan de dezvoltare coerent”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de Mediafax.

ADVERTISING

În plus, premierul a subliniat că direcţia în care se îndreaptă Moldova este cea corectă, el precizând că salariul mediu net în Iaşi a ajuns la 1.000 de euro.

”La pachet cu Autostrada Moldovei A7 se finalizează deja şi proiectările pe porţiuni din A8. S-a finalizat Aeroportul din Iaşi. S-a ajuns la un PIB pe cap de locuitor în Iaşi în jur de 15.000 de euro şi sunt ferm convins că după aceste investiţii şi cu acest ritm aceste sume vor depăşite. Este un salariu mediu net în Iaşi în acest moment de 1.000 de euro. Direcţia în care se îndreaptă în acest moment Moldova este direcţia corectă”, a spus Marcel Ciolacu, citat de News.ro.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇